Zomerfeesten bij Café Goossens

Karel Hermsen & Frank van Raaij
15 juli 2020
De officiële Vierdaagsefeesten mogen dan niet doorgaan, maar in de stad is komende week volop vertier. Horecaondernemers trekken alle creativiteit uit de kast om binnen de beperkingen van de coronamaatregelen wandelaars en feestvierders een aantrekkelijk alternatief te bieden. Café Goossens aan de Grote Markt presenteert zelfs een compleet Zomerfeestprogramma met verrassende optredens en speciale aanbiedingen.
‘De Vierdaagse is afgelast, maar de zomer gaat wel gewoon door en daarom organiseren wij de Zomerfeesten’, zegt Clé Beukering, eigenaar van café Goossens. Clé en haar crew zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Café Goossens, Goos in de volksmond, houdt zich daarbij keurig aan de coranamaatregelen. Alle gasten moeten zitten, tussen de tafels is voldoende afstand en er is geen buitenbar. Het terras mocht sinds 1 juni van de gemeente al met drieënhalve meter worden uitgebreid en biedt nu zitplaatsen voor 160 gasten. Omdat er geen extra vergunning nodig is mag er ook glaswerk gebruikt worden.

Thema

‘We kregen telefoontjes van mensen uit het hele land met de vraag of er in de Vierdaagseweek iets te doen is bij ons. Veel mensen hadden toch al vrij en waren sowieso van plan een weekje vakantie in Nijmegen te komen vieren. Ze kennen Goos als het centrum van de Grote Markt tijdens de Vierdaagsefeesten. Ons publiek komt niet vanwege de muziek of een groot podium; het vermaakt zichzelf. En die gezelligheid verpakken we in een feestelijke aankleding van het terras en elke dag zorgen we voor een thema binnen onze zomerfeesten’, aldus Clé.

Zingende Oesterman, Ben Schierboom en Nijmeegse Annie

Clé vervolgt met enthousiasme haar verhaal: ‘We hebben 500 gladiolen besteld waarmee we het terras versieren en we tappen bier uit 2 liter laarzen. De laars is dan een parodie op de wandelschoen. We maken er een supergezellige week van met elke middag vanaf 15.00 uur een andere activiteit.

Op zaterdag serveren we haringhapjes en op zondag komt Jan Willem van Opstal, de zingende oesterman. Hij speelt op zijn accordeon en zingt zeemansliederen en Franse chansons. Tussen het zingen door bereidt hij oestergerechtjes.

Maandag is Mariniersdag. Dit is een jarenlange traditie. Mariniers en oud-mariniers uit het hele land strijken dan neer op ons terras en maken er een gezellige boel van. Onze eigen Ben Schierboom is ook zeker van de partij. Ben is het boegbeeld van het Korps Mariniers en heeft zelf ook vele malen de Vierdaagse gelopen. Ben is zo bekend omdat hij in 1962 model heeft gestaan voor het mariniersstandbeeld in Rotterdam, maar wij vinden hem vooral gezellig vanwege zijn prachtige sterke verhalen. 

Op roze woensdag parkeert Nijmeegse Annie haar roze scooter voor ons terras en zorgt ze voor spetterend Nimweegs entertainment. Uiteraard serveren we dan een hele hoop verschillende roze drankjes. 

Vrijdag vanaf 12.00 uur sluiten we onze zomerfeesten af met een fluitjesmiddag. Uiteraard hebben we ook aan de wandelaars gedacht. De eerste 50 binnenkomers van De Alternatieve Vierdaagse die zich op ons terras melden krijgen een Vierdaagse Tattoo.

Wij hopen met deze kleinschalige evenementen de sfeer uit de beginperiode van de zomerfeesten terug te halen.’

Kijk voor het actuele programma van de Zomerfeesten op de Facebookpagina van café Goossens.

 


Dit bericht delen:

Advertenties