Tóch Roze Woensdag in Nijmegen

Van onze redactie
15 juli 2020
In de acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap blijft zichtbaarheid een belangrijke factor. Daarom organiseert Stichting Roze Woensdag op woensdag 22 juli ook dit jaar de welbekende Roze Woensdag in Nijmegen, in samenwerking met de Vierdaagsefeesten en andere LHBTI+ partijen. Vanwege de coronamaatregelen barst er geen groots feest los, maar een aangepast programma moet Roze Woensdag zoals gewoonlijk weer tot een feest voor iedereen maken.
Roze Woensdag bestaat dit jaar onder meer uit een speciale talkshow, een onlineprogramma via Omroep Gelderland, en een oproep aan alle Nijmegenaren om de stad te hullen in roze- en regenboogkleuren.

De Roze Woensdag Talkshow Special

Op 22 juli gaat presentatrice Angela Verkuijlen in gesprek met bijzondere en spraakmakende gasten. Aan het woord komen onder andere Bas Bosman, voorzitter van de LHBTI+ jongerenorganisatie DITO!, Cees de Beer, nachtburgemeester van Nijmegen, en Walter Hamers, bestuursvoorzitter van de Vierdaagsefeesten. Verder zijn tussen de interviews door bekende Nijmegenaren in korte video’s te bewonderen. Sander Ederveen, projectleider van Stichting Roze Woensdag: ‘Op Roze Woensdag vieren we onze vrijheden, maar staan we ook stil bij de broodnodige verbeteringen op het gebied van de maatschappelijke én wettelijke acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap. Wat daar precies voor nodig is, en hoe Roze Woensdag en de Vierdaagsefeesten daaraan bijdragen, is te zien tijdens de talkshow.’ De Roze Woensdag Talkshow Special is woensdag 22 juli vanaf 18.00 uur te zien via het Youtube- en Facebookkanaal van Roze Woensdag.

Omroep Gelderland kleurt ook roze

Het onlineprogramma Vierdaagsefeesten met Omroep Gelderland staat op 22 juli in het teken van Roze Woensdag. Te zien zijn een show van dragqueens Victoria Viper en Amy Astoria, een interview met Roze Woensdag-projectleider Sander Ederveen, en verscheidene muzikale bijdragen. Prachtige Vierdaagse-sfeerbeelden en verrassende boodschappen passeren de revue. De uitzending is vanaf 16.30 uur te zien op TV Gelderland en gaat om 20.00 uur live op het Youtube- en Facebookkanaal van de Vierdaagsefeesten.

Oproep aan alle Nijmegenaren

Omdat Roze Woensdag dé dag is om zichtbaarheid te creëren voor de LHBTI+ gemeenschap in Nijmegen, moedigt Stichting Roze Woensdag op 22 juli alle Nijmegenaren aan om de stad te hullen in roze- en regenboogkleuren. Behang ramen met roze versieringen, laat een regenboogvlag wapperen aan het balkon, en flaneer door de stad in roze kleding. Gemeente Nijmegen draagt haar steentje bij door een 25-meter lange regenboogvlag op te hangen aan de Stevenstoren.

Meer Roze Woensdag

Wil je weten wat er nog meer op het programma staat voor Roze Woensdag 2020? Kijk dan op de website.


Dit bericht delen:

Advertenties