Wethouder Harriët Tiemens nodigt uit voor online-bijeenkomsten over concept-parkeernota

Van onze redactie
10 juli 2020
In april heeft de gemeente Nijmegen een nieuwe concept-parkeernota vrijgegeven voor inspraak. Een nieuwe parkeernota is noodzakelijk omdat er in de stad veel gebouwd gaat worden en omdat het op sommige plekken te druk is met geparkeerde auto's.
In 2019 organiseerde de gemeente inloopavonden over parkeren. Helaas was de belangstelling daarvoor matig. Nadat het college de parkeernota had vrijgegeven voor inspraak konden er door de coronamaatregelen geen bewonersavonden worden gepland. De gemeente heeft via verschillende mediakanalen en via brieven getracht zoveel mogelijk mensen te informeren. Er kwamen daarop meer dan 500 veelal kritische reacties binnen.

Wethouder Tiemens nodigt de inzenders uit voor een vervolggesprek waarin onder andere de volgende zaken aan bod komen: het invoeren en de tijden van betaald parkeren, de tarieven en voor wie deze gelden en het voorkomen van parkeeroverlast in de groeiende stad. De vervolggesprekken vinden in twee of drie online bijeenkomsten na de zomervakantie plaats. De definitieve uitnodiging volgt.

Ter voorbereiding van deze bijeenkomsten gaat de gemeente in gesprek met een willekeurig gekozen aantal mensen dat gereageerd heeft op de concept parkeernota én met een aantal wijkvertegenwoordigers in Nijmegen West en Noord. Ook is het mogelijk dat mensen die eerder gereageerd hebben nog persoonlijk benaderd worden door een medewerker van de gemeente Nijmegen.

Reacties kunnen gemaild worden naar parkeernota2020@nijmegen.nl

Dit bericht delen:

Advertenties