Jongerenwerk Nijmegen gaat op zomertour

Van onze redactie
10 juli 2020
Samen met Lindenberg Cultuurhuis organiseert Jongerenwerk Bindkracht10 een zesweekse zomertour door verschillende wijken voor jongeren van 10 tot 23 jaar. Vanaf maandag 13 juli is er elke dag een spectaculair programma met onder andere muziek, sport, spel en entertainment. Jongeren kunnen meedoen met de nieuwste rage Archery attack en zijn er workshops beat-creating, dans, rap en videografie. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.
In de wijken Hatert, Neerbosch-Oost en Dukenburg start vanaf 13 juli naast het zomerprogramma ook het reguliere project On the Block. Wekelijks werken de Lindenbergdocenten Jaromir (Djahboy), Tariq en Hosai in de verschillende wijkcentra samen met jongeren om hun ‘urban skills’ te verbeteren. Ook komt muziekvideodocent Rahim langs. On the Block en het jongerenwerk van Bindkracht10 richten zich beiden op het ontwikkelen van talenten van jongeren in Nijmegen en bundelen daarom hun krachten.

Vakantiegevoel in de wijk

De zomerperiode is voor jongeren niet altijd even leuk. Sommige jongeren zien vrienden niet of er zijn geen activiteiten in de buurt. Zeker nu veel jongeren in verband met Corona niet op vakantie willen of kunnen en thuis blijven. De zomertour van het jongerenwerk brengt het vakantiegevoel naar de wijk. Op de website van jongerenwerk zomertour is het volledige programma te bekijken.

Diverse fondsen

Bij de zomertour van het jongerenwerk werkt Bindkracht10 samen met Lindenberg Cultuurhuis, lokale wijkinitiatieven en ondernemers. De zomertour wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Nijmegen en door bijdrages van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gravin van Bylandt stichting.

Dit bericht delen:

Advertenties