Koninklijke onderscheiding voor Leo Hylkema

Van onze redactie
9 juli 2020
De 71-jarige Leo Hylkema ontving vanmiddag de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten als vrijwilliger bij het Technisch Creatief Centrum Nijmegen en bij basisschool Het Talent in Lent.
De heer Hylkema is, nadat hij door een ongeval zijn werkzaamheden als docent wiskunde niet meer uit kon voeren, onbetaald vrijwilliger geworden bij het Technisch Creatief Centrum Nijmegen (TCCN). Hij was - en is nog steeds - betrokken bij veel projecten en is een steun en toeverlaat voor veel kinderen. De heer Hylkema is/was spil/organisator/begeleider en coördinator van de internationale schakelklas, de woensdagmiddag inloop, de junior kids – voorloper van de Techniekertjes -, doka, mechatronica, Willie Wortel en nog veel meer.

Hij zorgde er op allerlei manieren voor dat het beschikbare budget voor materialen niet werd overschreden. Bijvoorbeeld door tweedehands materialen te gebruiken of door materialen te hergebruiken. Zo wist hij kosten te besparen. Hij weet kinderen met veel geduld technische zaken uit te leggen. Hij ziet kwaliteiten in elk kind en stimuleert hen ook om ‘gedurfde’ ideeën te ontwikkelen en uit te werken.

De heer Hylkema is voor bestuursleden en collega’s een stabiele factor en vraagbaak. Hij laat nooit verstek gaan en is een man waar men op kan rekenen. Zijn collega’s werken graag met hem samen. Naast zijn vrijwilligerswerk bij TCCN is de heer Hylkema al 8 jaar techniekbegeleider bij basisschool Het Talent. Ook hier helpt hij waar hij kan. Hij begeleidt kinderen met veel geduld en aandacht.

Vanmiddag werd de heer Hylkema verrast tijdens de receptie voor zijn 25-jarig vrijwilligerswerk bij het TCCN. Hij ontving de Koninklijke onderscheiding van burgemeester Bruls en mag zich vanaf vandaag Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Vanwege de coronamaatregelen kon de burgemeester de medaille niet bij de heer Hylkema opspelden. Daarom spelde hij het op het jasje van Hylkema, waarna hij het jasje met speld overdroeg.

Dit bericht delen:

Advertenties