NEC contracteert Mathias de Wolf

Van onze redactie
9 juli 2020
NEC heeft zich verzekerd van de diensten van Mathias de Wolf. De 18-jarige middenvelder komt over van Club Brugge en tekent een contract dat hem voor drie seizoenen aan de Nijmeegse club verbindt. 

De in Leuven geboren De Wolf doorliep de jeugdopleiding van Club Brugge en maakte afgelopen seizoen naam door zijn prestaties in de Youth League. De middenvelder scoorde liefst vier keer in zeven wedstrijden. Daarnaast doorliep De Wolf alle jeugdelftallen van België en draagt hij momenteel de aanvoerdersband bij België O18 en maakt hij regelmatig deel uit van de O19-selectie.

De Wolf zal niet direct aansluiten bij de eerste selectie wegens een blessure die hij opliep in de aanloop van zijn transfer. De Belgisch jeugdinternational zal de eerste periode revalideren in België en sluit vervolgens aan bij de Nijmegenaren.

Wilco van Schaik over het aantrekken van De Wolf: 'Mathias is een groot talent in België en we zijn dan ook heel trots dat hij voor NEC kiest. Als jeugdinternational en speler van Brugge heeft hij zich, onder andere in de Youth League, al meermaals laten zien. We hielden hem al langere tijd in de gaten en zijn toen ook met hem in gesprek gegaan. Op het moment dat we hem de manier van werken bij NEC voorlegde, de visie in samenhang met het ontwikkelen van jeugdige talenten, heeft hij besloten voor ons te kiezen. Deze visie zorgt er dan ook voor dat het voor een club als NEC mogelijk is om dergelijke toptalenten aan ons te binden. We waarderen de band die we de afgelopen seizoenen met Club Brugge hebben opgebouwd, anders was het lastig geweest om deze transfer af te ronden. We kijken uit naar de komende seizoenen waarin Mathias deel uit gaat maken van ons team, om samen onze doelstellingen te bewerkstelligen. We wensen Mathias veel succes bij NEC!'

Mathias de Wolf is trots om voor NEC uit te komen: 'Ik ben blij dat ik mijn contract bij NEC vandaag heb kunnen tekenen. De afgelopen periode heb ik vaak met de club gesproken en hebben zij mij een duidelijk beeld geschetst voor de toekomst. Het doel van NEC is terug te keren naar waar het hoort, de Eredivisie. Dit wordt nu ook mijn doel en hiervoor ga ik de komende jaren mijn uiterste best doen.'


Dit bericht delen:

Advertenties