Prinsenproclamatie Knotsenburg uitgesteld tot januari volgend jaar

Frank van Raaij
8 juli 2020
De traditionele proclamatie van de nieuwe Stadsprins van Knotsenburg gaat dit jaar niet door. Dit werd gisterenavond unaniem besloten tijdens een speciale adviesraadvergadering van de Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen (SOCN). Volgens interim-voorzitter Franc Korsten is het door de coronamaatregelen niet mogelijk een prinswaardige proclamatie te organiseren. De proclamatie wordt minimaal uitgesteld tot januari volgend jaar.
Het is nog niet bekend waar de proclamatie in januari wordt gehouden. Traditioneel vindt de Prinsenproclamatie plaats in de grote zaal van Concertgebouw De Vereeniging, maar volgens Korsten staan alle opties nog open. In oktober verwacht de stichting een definitief besluit te kunnen nemen of er een proclamatie komt en waar en wanneer deze georganiseerd wordt.

Geheim

Wie de nieuwe Stadsprins van Knotsenburg wordt, is een van de best bewaarde geheimen in de carnavalswereld. Vrijwel direct na afloop van het carnavalsseizoen wordt in het diepste geheim het nieuwe stadskabinet samengesteld, zo ook dit jaar. Voor de beoogde kabinetsleden betekent dit een lange periode van strikte geheimhouding en is het een enorme opluchting om in november eindelijk het stilzwijgen te mogen doorbreken. Het nieuwe kabinet zal haar geheim echter mee moeten torsen naar 2021 en zal de geschiedenis ingaan als het Knotsenburgse Coronakabinet.

Carnaval 2021

Ook het doorgaan van carnaval volgend jaar (13 tot en met 16 februari) is volgens Korsten nog onzeker. Het besluit hierover wordt door de SOCN in oktober genomen, gelijktijdig met het besluit over het doorgaan van de proclamatie in januari. Mocht de SOCN besluiten dat carnaval volgend jaar niet doorgaat, wordt ook de proclamatie van de Stadsprins opnieuw uitgesteld.

 


Dit bericht delen:

Advertenties