Zilveren Waalbrugspeld voor mevrouw Steine-Smith

Van onze redactie
1 juli 2020
Vanochtend heeft burgemeester Bruls de Zilveren Waalbrugspeld uitgereikt aan mevrouw Steine-Smith in de Treveszaal van het stadhuis.
Mevrouw A. (Ann) Steine-Smith (78) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange bijdrage aan de Nijmeegse afdeling van het Nederlandse Rode Kruis en voor haar vrijwilligerswerk bij ZZG Zorggroep (verpleeghuis De Doekenborg).

Rode Kruis

Mevrouw Steine Smith werkte 19 jaar als vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Nijmegen. De Nijmeegse afdeling van het Nederlandse Rode Kruis biedt verschillende soorten hulpverlening in Nijmegen tijdens ruim 100 verschillende evenementen. Dit gebeurt door 150 vrijwilligers. Zij was tussen 1986 en 2005 een van de vrijwilligers van de Nijmeegse afdeling.In 1986 heeft mevrouw Steine-Smith zich aangemeld bij het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Nijmegen. Dit na haar militaire dienst en na een periode te hebben gewerkt als vrijwilliger voor de Stichting Pater Vermeer, nu bekend als de Nijmeegse Hulpdienst.

Tussen 1986 en 2001 heeft zij zich ingezet als colonne lid en daarmee hulpverlener tijdens talloze evenementen waaronder verschillende wandelmarsen, voetbalwedstrijden en andere sportevenementen. Daarnaast verrichtte zij hand- en spandiensten op het Nijmeegse kantoor.

Vluchtelingen ondersteunen 

Tussen 2001 en 2005 heeft mevrouw Steine-Smith zich meer gefocust op het opzetten van een zogenaamd ‘Tracing Team’ welke als doel had vluchtelingen te ondersteunen in de zoektocht naar familieleden. Gedurende deze jaren heeft zij daadwerkelijk een team opgericht en zich zeer actief ingezet tijdens de zoektochten. Hiervoor bezocht ze regelmatig instellingen van de COA en kwamen cliënten bij haar op kantoor in Nijmegen waar mevrouw Steine-Smith hen begeleidde in hun zoektocht.

Vrijwilligster in zorgcentrum De Doekenborg

Daarnaast was mevrouw Steine-Smith sinds 2004 vrijwilligster in zorgcentrum De Doekenborg. Om zich meer te kunnen focussen op deze functie is zij gestopt met haar vrijwilligerswerk bij het Nederlandse Rode Kruis. Zij zette voor de bewoners meerdere activiteiten op, ondersteunde en begeleidde ze. Bijvoorbeeld een ballensjoelencompetitie, bingo, klassieke muziek, rolstoel driedaagse. Ook was ze altijd bereid hand- en spandiensten te verrichten en gaf ze enkele bewoners Engelse les. Toen haar eigen gezondheid verslechterde was zij pas bereid haar werkzaamheden te staken.

 


Dit bericht delen:

Advertenties