De Waalbrug wordt komend weekend geasfalteerd

Van onze redactie Thea van de Heuvel Maandag 29 Juni 2020
In het weekend van 3 tot 6 juli gaat Team Waalbrug in opdracht van Rijkswaterstaat de Waalbrug asfalteren. Deze werkzaamheden zijn een van de laatste stappen in de vernieuwing van het betondek; de eerste fase van de renovatie van de brug. Automobilisten moeten even geduld hebben, voordat ze over het nieuwe asfalt kunnen rijden.

Team Waalbrug moet namelijk onder de brug nog alle steunpunten vervangen, waardoor er voorlopig geen gemotoriseerd verkeer over het nieuwe betondek mag rijden. Naar verwachting is dat in september weer mogelijk, wanneer drie rijstroken binnen de bogen beschikbaar zijn voor het verkeer. In de tussentijd blijven de huidige tijdelijke rijstroken buiten de bogen beschikbaar voor automobilisten.

Hinder voor fietsers

Vanwege de asfalteringswerkzaamheden is de brug afgesloten voor fietsers richting Nijmegen van vrijdag 3 juli 9.00 uur tot maandag 6 juli 6.00 uur. Deze fietsers worden omgeleid via de Snelbinder (het fietspad naast de spoorbrug). Fietsers staduitwaarts rijden dit weekend over het westelijke fietspad. Voetgangers en automobilisten kunnen in beide richtingen gewoon de Waalbrug over. Tussen 21.00 en 6.00 uur mogen fietsers in twee richtingen over het westelijke fietspad. Vanaf maandagochtend rijden fietsers staduitwaarts als eersten over het nieuwe asfalt.

Beschikbaarheid

In september gaat het verkeer weer binnen de bogen rijden en zijn er drie rijstroken beschikbaar op de brug, naar verwachting 2 staduitwaarts en 1 stadinwaarts. Zodra alle werkzaamheden aan de brugdelen buiten de bogen zijn afgerond, komen alle vier rijstroken binnen de bogen weer ter beschikking voor het verkeer. Zwaar verkeer, zoals vrachtwagens en landbouwvoertuigen, mag overigens pas over de brug rijden als de steigers onder de brug zijn verwijderd. Tot die tijd wordt zwaar verkeer geweerd. Na de afronding van de eerste fase van de vervanging van het betondek en bijbehorende werkzaamheden wordt de brug geschilderd. De planning van deze tweede fase is op dit moment nog niet bekend.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.