Waalkade gedeeltelijk afgesloten na brand op schip

Lars Schwachöfer
28 juni 2020
Vanmiddag is omstreeks 14.30 uur brand uitgebroken op een schip op de Waal. Het schip is aangemeerd aan de Waalkade. De kade werd gedeeltelijk afgezet.
Een schip voer zonder passagiers richting Duitsland, toen de brand ter hoogte van de Waalbrug werd ontdekt. Een luchtfilter veroorzaakte brand aan de motor in de machinekamer. Het personeel bluste de brand en alarmeerde de hulpdiensten. De schipper keerde het schip en meerde aan. De politie sloot de Waalkade tussen de Veemarkt en de Lage Markt af. Verkeer werd omgeleid en omstanders op afstand gehouden. 

Op het schip was nog langere tijd sprake van rook in de machinekamer. Het personeel, bestaande uit 24 mannen en vrouwen, werd op het dek verzameld. Niemand raakte gewond. De brandweer ventileert het schip. In de machinekamer worden nog hoge concentraties koolstofmonoxide gemeten. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de Landelijke Eenheid van de politie ter plaatse komt.

Zij kijken met het personeel naar de mogelijkheden voor het vervolg van de tocht. Tot die tijd blijft het schip aan de Waalkade liggen. Na ongeveer drie kwartier werd de kade weer vrijgegeven voor verkeer.

Dit bericht delen:

Advertenties