SlimWonen app voor inwoners Hatert en Hees

Van onze redactie
25 juni 2020
Inwoners van de wijken Hatert en Hees krijgen een app aangeboden waarmee zij energie kunnen besparen. De app genaamd SlimWonen wordt aangeboden door STAP IN! en maakt deel uit van een project van de European Climate Foundation voor huurders en eigenaren van koopwoningen. Diverse woningcorporaties en de gemeente Nijmegen ondersteunen het project.
De SlimWonen App maakt energie besparen slimmer, makkelijker en leuker. Later in het jaar worden de bewoners ook nog uitgenodigd voor bespaarbijeenkomsten en wordt de bespaarmap aangeboden. Deze week krijgen de bewoners van Hatert en Hees hun activatiecode per post toegestuurd, waarmee zij de SlimWonen App kunnen gebruiken.

Energie besparen

Tot 1 april 2021 gaat STAP IN! in Hatert en Hees aan de slag om wijkbewoners te helpen met besparen op de energierekening. De eerste stap hierin is het gratis aanbieden van de SlimWonen App. Dankzij een koppeling met de slimme meter laat de SlimWonen App zien hoeveel euro de gebruiker per dag uitgeeft aan energie, en of dat veel is in vergelijking met anderen. De App biedt tips en eenvoudige klusjes om energie te besparen, helpt bij het overstappen naar een groene energieleverancier, maar ook bij het isoleren van het huis en het slim vervangen van huishoudelijke apparaten.

Slimmer, makkelijker en leuker

Daarnaast biedt de SlimWonen App verschillende uitdagingen om anders en leuker bezig te zijn met energie. Zo kunnen gebruikers een wedstrijdje spelen tegen het eigen maandelijkse voorschotbedrag, zien zij hoeveel zij met de buurt al besparen en geeft de App een persoonlijk bespaardoel. De SlimWonen App maakt energie besparen slimmer, makkelijker en leuker. De SlimWonen App is onafhankelijk en niet gekoppeld aan bijvoorbeeld een energieleverancier.

Bespaarmap & bespaarbijeenkomsten

Het komende jaar biedt STAP IN! wijkbewoners een bespaarmap met mogelijkheden voor het verduurzamen van de woning. Van kant-en-klare klustips voor het aanbrengen van tochtstrips, tot informatie over zonnepanelen. Bovendien organiseert STAP IN! bespaarbijeenkomsten en gezamenlijke inkoopacties.

Duurzaam Hees

De wijken Hees en Hatert zijn gekozen, omdat hier kansen liggen voor verduurzaming van gebouwen van woningcorporaties en oudere particuliere woningen. In Hees werkt STAP IN! samen met Duurzaam Hees, een vrijwilligersorganisatie die zich richt op verduurzaming van de wijk en eerder al succesvol was met wijkcampagnes rond zonnepanelen en woningisolatie.

Meer informatie over de SlimWonen App en de initiatieven in Hees, vindt u op de website van STAP IN! en Duurzaam Hees.

 

 

 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties