Geen gevaarlijke stoffen in gedumpt afval Meeuwse Acker

Lars Schwachöfer Donderdag 25 Juni 2020

Politie en brandweer hebben gisteravond omstreeks 21.30 uur onderzoek gedaan in gedumpt afval aan de 20e straat van de Meeuwse Acker. Er werden geen gevaarlijke stoffen aangetroffen.

Een buurtbewoonster zag enkele afvalzakken liggen met daarnaast twee lege vijf liter cans methanol - een middel dat onder andere voor de productie van synthetische drugs gebruikt wordt -  en belde de politie. Een agent zag de cans liggen en alarmeerde de brandweer om de inhoud van de zakken te controleren op gevaarlijke stoffen. De omgeving van de zakken werd afgezet. Enkele aanwezigen op het terrein van Paintball Nijmegen konden het terrein niet verlaten.

De brandweer onderzocht de inhoud van de zakken. Hiervoor werd een adviseur gevaarlijke stoffen opgeroepen. Hij stelde vast dat er geen gevaarlijke stoffen in de afvalzakken zaten. De twee cans methanol waren helemaal leeg. Het afval is door DAR opgehaald.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.