Leerlingen basisschool de Luithorst verfilmen musical

Frank van Raaij
24 juni 2020
Door de coronamaatregelen is het voor veel scholen niet mogelijk om de gebruikelijke eindejaarsactiviteiten uit te voeren, zoals de schoolreis, het afscheid van groep 8 en de eindmusical. Mirjam van Otterlo - moeder van groep 8 leerling Maylin van basisschool de Luithorst - liet het hier niet bij zitten en kwam met het idee om de musical De Diamantroof te verfilmen. De school reageerde enthousiast en het resultaat mag er zijn: een heuse Gala Première op donderdag 2 juli in filmhuis Lux.
De leerlingen van groep 8 van de Luithorst hebben een lastige periode achter de rug. De Lindenholtse school is in 2018 gefuseerd met basisschool de Kampus en veel leerlingen hadden moeite om te wennen aan de nieuwe klassen en soms ook nieuwe docenten. Dit jaar leek de rust te zijn teruggekeerd, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Geen afscheidskamp, geen schoolreis, geen gala en geen musical.

Filmset en decors

Mirjam nam direct contact op met de schoolleiding en het idee voor de verfilming van musical De Diamantroof was geboren. Het leerplein van de basisschool werd omgetoverd tot een filmset, decors werden gebouwd, scenes werden opgenomen en uiteindelijk geëdit tot een echte film.

Rode loper

Ook filmhuis Lux reageerde uiterst positief en stelde gratis een van de filmzalen beschikbaar. Dankzij dit genereuze gebaar kunnen de leerlingen samen met één ouder toch nog coronaproof genieten van de traditionele eindejaarsmusical. Op donderdag 2 juli om 15.00 uur gaat de rode loper uit voor de musicalsterren, misschien wel de meest bijzondere eindejaarsmusical in de geschiedenis van de Luithorst.

Dit bericht delen:

Advertenties