Leerlingen basisschool de Luithorst verfilmen musical

Frank van Raaij Woensdag 24 Juni 2020

Door de coronamaatregelen is het voor veel scholen niet mogelijk om de gebruikelijke eindejaarsactiviteiten uit te voeren, zoals de schoolreis, het afscheid van groep 8 en de eindmusical. Mirjam van Otterlo – moeder van groep 8 leerling Maylin van basisschool de Luithorst – liet het hier niet bij zitten en kwam met het idee om de musical De Diamantroof te verfilmen. De school reageerde enthousiast en het resultaat mag er zijn: een heuse Gala Première op donderdag 2 juli in filmhuis Lux.

De leerlingen van groep 8 van de Luithorst hebben een lastige periode achter de rug. De Lindenholtse school is in 2018 gefuseerd met basisschool de Kampus en veel leerlingen hadden moeite om te wennen aan de nieuwe klassen en soms ook nieuwe docenten. Dit jaar leek de rust te zijn teruggekeerd, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Geen afscheidskamp, geen schoolreis, geen gala en geen musical.

Filmset en decors

Mirjam nam direct contact op met de schoolleiding en het idee voor de verfilming van musical De Diamantroof was geboren. Het leerplein van de basisschool werd omgetoverd tot een filmset, decors werden gebouwd, scenes werden opgenomen en uiteindelijk geëdit tot een echte film.

Rode loper

Ook filmhuis Lux reageerde uiterst positief en stelde gratis een van de filmzalen beschikbaar. Dankzij dit genereuze gebaar kunnen de leerlingen samen met één ouder toch nog coronaproof genieten van de traditionele eindejaarsmusical. Op donderdag 2 juli om 15.00 uur gaat de rode loper uit voor de musicalsterren, misschien wel de meest bijzondere eindejaarsmusical in de geschiedenis van de Luithorst.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (1)

Geplaatst op 24-06-2020 om 20:54 door Nancy
Zo leuk voor m’n kleindochter Meggy ten katen dat ze dit kan doen dan hebben ze in ieder geval nog een bijzonder afscheid van groep 8 het is ze gegund groetjes oma❤️💋Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.