Waterlekkage in Pannenkoekenboot aan Waalkade

Lars Schwachöfer Zondag 21 Juni 2020

Vanmiddag zijn de hulpdiensten omstreeks 13.00 uur opgeroepen voor een zinkend schip aan de Waalkade. In het ruim van de Pannenkoekenboot stond water.

De brandweer werd omstreeks 13.00 uur gealarmeerd nadat medewerkers van de Pannenkoekenboot merkten dat er water in een van de compartimenten van het ruim liep. De brandweer ving de opvarenden op. Meerdere brandweerwagens en de brandweerboot werden opgeroepen voor de melding. 

De medewerkers hebben zelf een pomp opgestart om het water uit het ruim te pompen. De motor van de pomp werkt op diesel. Door de pomp kwam rook in een deel van de boot te staan. Drie medewerkers zijn door een verpleegkundige nagekeken in verband met mogelijke koolmonoxidevergiftiging. Zij zijn ter controle per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer ventileert de boot met een overdrukventilator. Het water wordt weggepompt.

Een woordvoerster van de Pannenkoekenboot laat weten dat het water afkomstig is uit de hydrofoorpomp van de boot. Het betreft drinkwater uit de waterleiding. De boot zelf heeft geen schade. Mensen die gereserveerd hadden voor een tocht vandaag, zijn door de Pannenkoekenboot gebeld dat de tochten vandaag niet doorgaan.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.