Museum Het Valkhof heropent deuren

Van onze redactie
20 juni 2020
Vanaf Vaderdag - zondag 21 juni - kan het grote publiek weer genieten van diverse tentoonstellingen in museum Het Valkhof. Naast drie nieuwe tentoonstellingen worden twee al staande tentoonstellingen verlengd, te weten 'Uitzonderlijk uniek' en 'Under Construction'.
Voor de grote zomertentoonstelling werden beeldend kunstenaar Erik Mattijssen en meubel- en productontwerper Ineke Hans uitgenodigd een tentoonstelling te maken waarin zij duidelijk zichtbaar op elkaars werk reageren. Het resultaat, ‘Geel als citroen, rood als tomaat’, zit vol prachtige combinaties en onverwachte koppelingen.

Het Gezicht van Nijmegen

Nieuw in het museum is the making of van Het Gezicht van Nijmegen. De uitkijkpost van kunstenaar Andreas Hetfeld op stadseiland Veur-Lent is een eigentijdse interpretatie op reuzenformaat van het befaamde Romeinse gezichtsmasker, een pronkstuk van Museum Het Valkhof. In the making of expositie worden bezoekers meegenomen in de totstandkoming van het reusachtige masker.

Kinderen

In de Romeinenwerkplaats kunnen bezoekers kennismaken met het leven in de Romeinse stad en legerkamp. Deze interactieve familietentoonstelling biedt vermaak voor jong en oud. Zo kunnen kinderen kleurrijke mozaïek maken, schieten met een stoere katapult of een dak maken zoals de Romeinen het vroeger deden.

Verlengd

‘Uitzonderlijk uniek’ van de Nijmeegse Stichting UNIT Academie, is nog tot en met 27 juli te bezoeken. De Academie biedt (jong)volwassenen met autisme en/of aanverwante problematiek en een bijzonder talent voor beeldende kunst of vormgeving, een voorbereidende opleiding tot de kunstacademie of andere creatieve plekken.

‘Under Construction’ is verlengd tot en met 10 januari 2021. Beeldhouwer Anne Wenzel biedt in haar uitdagende keramieken installatie Under Construction het podium aan de klassieke vrouwenbuste en beeldt deze af op een manier die in de geschiedenis veelal is nagelaten. Van een afstand ogen Wenzels vrouwen gesloten, sterk en beeldschoon, maar wie ze nader bekijkt ontdekt hun schaduwkant: beschadigd door hebzucht, macht en geweld.

Tickets

Vanwege de RIVM-richtlijnen is bezoek aan het museum alleen mogelijk met een vooraf geboekt online ticket met tijdslot. Meer informatie hierover op de website van Museum het Valkhof.

Dit bericht delen:

Advertenties