Patisserie Strik uitgeroepen tot beste ijsmaker van Nederland

Van onze redactie Ger Neijenhuyzen Vrijdag 19 Juni 2020

Patisserie Strik aan de Heyendaalseweg is vandaag door het Patisserie College uitgeroepen tot beste ijsmaker van Nederland. Tijdens de landelijke banketbakkersijs keuring wist Strik uit een deelnemersveld van 20 banketbakkers de jury met smaak te overtuigen en mag zich vanaf vandaag de beste ijsmaker van Nederland binnen het Patisserie College noemen.

Het College riep alle leden op hun vers gedraaide hazelnoot roomijs en frambozen sorbetijs in te leveren voor de wedstrijd ‘Beste Banketbakkersijs van Nederland binnen het Patisserie College’. In totaal streden twintig banketbakkers om de felbegeerde titel waarmee Patisserie Strik uiteindelijk aan de haal ging.

Dikke 10!

Over de kwaliteit van de wedstrijd was de jury goed te spreken: ‘Het room- en sorbetijs van Strik is van topkwaliteit. Bij het hazelnootijs proef je écht de hazelnoot en bij de frambozensorbet heerlijke verse frambozen. Ook heel belangrijk: het ijs is niet te zoet. Je blijft er gewoon van eten. We hebben echt zelden zulk goed ijs geproefd.’ Strik scoorde op het gebied van smaak een dikke 10!

Het Patisserie College

Binnen het Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zesmaal per jaar komen banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit nog verder te verbeteren.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (1)

Geplaatst op 19-06-2020 om 14:14 door M.van Altena
Wat geweldig. Van harte gefeliciteerd.Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.