Automobilist aangehouden door agenten met getrokken pistolen

Van onze redactie Woensdag 17 Juni 2020

De politie hield vanavond omstreeks negen uur een automobilist aan op de Tunnelweg. De agenten hielden daarbij de man met getrokken pistolen onder schot.

Vanaf acht uur cirkelde langere tijd een politiehelikopter boven het westen van de stad. Omstreeks negen uur reden meerdere politiewagens een auto in de richting van het centrum klem op de Tunnelweg. Medewerkers van Bureau Handhaving van de gemeente reden achter de politiewagens en sloten de weg af voor verkeer.

Meerdere agenten hielden de auto met getrokken pistolen onder schot. De autmobilist werd uit zijn auto gepraat middels de zogenaamde Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV). Tijdens deze procedure geven agenten een vuurwapengevaarlijke verdachte opdrachten om uit de auto te komen, zodat de verdachte aangehouden kan worden. Bij verdachte bewegingen kunnen agenten schieten.

De automobilist luisterde naar de agenten en kon naast zijn auto aangehouden worden. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de aanhouding verricht werd naar aanleiding van een conflict. Daarbij zou de man mogelijk een vuurwapen bij zich hebben. Na controle bleek de man geen wapen te hebben. De 33-jarige Nijmegenaar is na de controle weer heengezonden. Bij het conflict raakte niemand gewond. In verband met de privacy wordt geen locatie van het conflict gegeven.

De woordvoerder van de politie kon niet zeggen of de politiehelikopter voor dezelfde melding boven Nijmegen-West cirkelde. De inzet van de politiehelikopter gisteravond boven Lindenholt, was voor een hulpbehoevende persoon. De helikopter vloog toevallig in de buurt, toen de crew besloot de agenten bij de woning in de Hillekensacker vanuit de lucht te ondersteunen bij de melding.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.