Vlag uit voor de horeca

Frank van Raaij
12 juni 2020
Met het ophangen van een grote vlag aan de St. Stevenstoren, werd vanmiddag de onlangs gestarte steunactie voor de horeca extra kracht bijgezet. Initiatiefneemster Julia Mulder liet eerder een vlag wapperen aan de St. Stevenstoren en stak daarmee symbolisch iedereen een hart onder riem in deze crisistijd. Dit keer is de vlag met name bedoeld als steun voor alle horecabedrijven die onevenredig hard zijn getroffen door de coronacrisis.
Ondanks de recente versoepeling van de coronamaatregelen, is het nog volop crisis bij de meeste horecaondernemingen. Zelfs met mooi zomers weer is er vaak nog voldoende ruimte op de terrassen en ook binnen is plaats genoeg. Extra ondersteuning kan de horeca dan ook zeker gebruiken.

Noodkreet

Geïnspireerd door de noodkreet van de Nijmeegse horeca ‘zonder steun van de staat verdwijnt de horeca uit deze straat’, kwam Julia op het idee om de Horeca Run op te zetten. Met de door Rob Visser van ROVINIJ gesponsorde gigantische vlag van 4 bij 15 meter, hoopt Julia mensen te inspireren om deel te nemen aan deze steunactie voor de noodlijdende horeca.

Horeca Run

De Horeca Run is een eenvoudige manier om letterlijk in beweging te komen voor je favoriete horecagelegenheid. Iedereen kan meedoen en kiest zijn eigen manier om in beweging te komen. Via het platform van de Horeca Run kan dit in heel Nederland en voor alle horecaondernemingen. Je schrijft je in, maakt een actie aan, beschrijft wat je gaat doen en voor welke horecazaak. De actie laat je sponsoren, of je doneert zelf een bedrag. De opbrengst wordt aan het einde van de maand overgemaakt naar de zelfgekozen horecagelegenheid.

De Horeca Run is gestart op 1 juni en inmiddels zijn ruim 50 mensen in beweging gekomen met een totale opbrengst van bijna € 2000. De Horeca Run eindigt op 1 september.

Dit bericht delen:

Advertenties