NYMA steekt Nijmegen een hart onder de riem

Job Boers
12 juni 2020
De coronamaatregelen worden langzaamaan versoepeld, meerdere organisaties hebben de deuren weer geopend en het lijkt erop dat we in een stijgende lijn zitten. Toch bevinden we ons nog steeds in een crisistijd. NYMA heeft Nijmegen en haar bewoners gisterenavond letterlijk een hart onder de riem gestoken door op de Vasim een 10 meter hoog kloppend hart te plaatsen.
In aanwezigheid van initiatiefnemers Maarten de Wolff en Bert Broekman (namens NYMA), verrichtte wethouder Noël Vergunst de openingshandeling. Samen met het aanwezige publiek werd afgeteld van 10 naar 1 waarna het hart voor het eerst ging kloppen. Hiermee laten de Nijmeegse ondernemers zien dat ze Nijmegen en het cultuurgebied rondom de Vasim een warm hart toe dragen in de nasleep van de Corona crisis.

Volgens Bert Broekman staat het kloppende hart, met pulserende verlichting, symbool voor de manier waarop Nijmegen en haar ondernemers samen werken. ‘Nijmegen is een cultuurstad, we doen dingen met elkaar en voor elkaar’, legt Bert Broekman uit. ‘De kleine hartjes die verwerkt zijn in het grote hart staan dan ook voor alle mensen en organisaties die verbonden zijn met Nijmegen’, aldus initiatiefnemer Broekman.

Wonen, werken, cultuur

Wethouder Noël Vergunst ziet dat Nijmegen enorm gegroeid is als cultuurstad. ‘De laatste jaren is er in dit gebied een woonwijk gekomen, er is meer werkgelegenheid ontstaan en de culturele smaak is vergroot’, geeft Vergunst aan. Naast het symbolische hart onder de riem worden ondernemers geholpen door NYMA met nieuwe initiatieven voor buiten activiteiten. Een goed voorbeeld hiervoor zijn de NYMA-drive inn en de verschillende sportinitiatieven die momenteel in het gebied gaande zijn.

‘Het doel is om te vermengen en eenieder te geven waar hij/zij behoefte aan heeft, dan is het schitterend dat er op deze symbolische wijze aangetoond wordt dat er in Nijmegen samen wordt gewerkt en kennis gedeeld’, aldus wethouder Vergunst.

Het is de bedoeling dat het hart 30 dagen klopt vanaf de Vasim. De mogelijkheid bestaat dat het hart vervolgens verplaatst wordt naar het Radboud ziekenhuis.

Kijk voor meer informatie over de bezigheden van NYMA op de website van Nyma.

Dit bericht delen:

Advertenties