Brommerrijder aangehouden op De Wetstraat

Lars Schwachöfer
11 juni 2020
De politie hield vanavond omstreeks half negen een brommerrijder na een korte achtervolging aan op de De Wetstraat. De verdachte sloeg een agente tijdens het verzet tegen de aanhouding.
Agenten wilden de brommerrijder op de Molenweg controleren en gaven een stopteken. De brommerrijder ging er vervolgens vandoor. Op de Cronjéstraat kon een agent de brommerrijder aan zijn shirt van de brommer trekken. De brommerrijder kwam hierbij ten val, maar ging er te voet vandoor. Getuigen vertelden dat een agente de verdachte na een korte achtervolging in de De Wetstraat staande kon houden, maar hij verzette zich tegen zijn aanhouding.

De agente kreeg daarbij een klap van de verdachte. Hierop zette zij haar pepperspray in, maar door de wind kreeg ook zij het middel in haar ogen. Met behulp van meerdere toegesnelde collega's kon de verdachte aangehouden worden. Hij is door de politie naar het politiebureau vervoerd. Zijn brommer is door een relatie van hem opgehaald.

Of de agente gewond raakte door de klap, is nog onbekend. Haar gezicht is met water gespoeld op straat. Vermoedelijk kwam de grote hoeveelheid agenten op de melding af omdat de agente op een noodknop drukte nadat zij geslagen was. De politie was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Dit bericht delen:

Advertenties