Wandelbond presenteert Alternatieve Vierdaagse

Van onze redactie
11 juni 2020
De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) heeft een alternatief bedacht voor de afgelaste 104e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Iedereen in Nederland kan van 21 tot en met 24 juli zelf een route en afstand kiezen, variërend van 10 tot 50 kilometer per dag. Wandelaars die de alternatieve Vierdaagse reglementair volbrengen, ontvangen na afloop een unieke beloning.

De Alternatieve Vierdaagse is hét digitale alternatief van de Nijmeegse Vierdaagse. Om drukte te vermijden, wordt er niet gelopen over het officiële parcours, maar kiest de wandelaar zelf een route. Dat hoeft niet per se in Nijmegen te zijn, maar kan in het hele land.

Wandelapp

Na inschrijving kunnen de deelnemers de gratis Wandel.nl-app downloaden. Via deze app wordt er een wandelroute naar keuze uitgestippeld in de eigen omgeving van de wandelaar. Tijdens het wandelen wordt er genavigeerd en wordt de route bijgehouden en opgeslagen. Het alom bekende en veelgebruikte wandelboekje wordt daarmee digitaal.

Geen rustpunten

Je kunt per dag de officiële Vierdaagse-afstand van 30, 40 of 50 km lopen, óf de speciaal voor De Alternatieve Vierdaagse toegevoegde afstanden van 10 of 20 km. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er geen rustpunten en medische faciliteiten worden georganiseerd.

Unieke medaille

De afgelegde kilometers op 21 tot en met 24 juli worden geregistreerd en beloond met een unieke medaille, speciaal ontwikkeld voor deze Alternatieve Vierdaagse.

Inschrijven is gratis en kan via de site van de KWBN.


Dit bericht delen:

Advertenties