[Video] Grote brand aan Oosterhoutsedijk

Lars Schwachöfer
6 juni 2020
Vannacht is omstreeks twaalf uur brand uitgebroken in een pand aan de Oosterhoutsedijk in Lent. De brandweer bluste de brand.
De brand werd even na twaalf uur gemeld als een buitenbrand. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek een gebouw op de hoek van de Oosterhoutsedijk-Zaligestraat in brand te staan. De brandweer riep direct meerdere voertuigen op en bestreed de brand. Ook werd een ambulance opgeroepen. De politie sloot de Oosterhoutsedijk af voor verkeer.

Het pand werd afgelopen tijd verbouwd tot lunchroom. Toen de brand uitbrak was er niemand aanwezig in het pand. De eigenaren zijn bij aankomst opgevangen door de politie. De brandweer bluste de brand, maar het pand uit 1879 was niet meer te redden. De brandweer is tot ongeveer vier uur bezig geweest met bluswerkzaamheden.

Wat de oorzaak van de brand is geweest, is onbekend. Team Brandonderzoek van de brandweer doet in samenwerking met de politie onderzoek naar de oorzaak van de brand. Stichting Salvage ondersteunt de eigenaren met de vervolgstappen na de brand.

Update: De eigenaresse heeft verklaard dat ze bij vertrek van het pand alle deuren, ramen en rolluiken gesloten had. Bij aankomst van de brandweer bij de brand, stond een van de rolluiken open. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en roept getuigen of mensen die meer weten over de oorzaak van de brand op zich te melden. Dat kan telefonisch via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Vermeld hierbij het referentienummer: 2020258124.

Dit bericht delen:

Advertenties