'Bakbeest' The Wasps verhuisd van Staddijk naar sportpark De Biezen

Frank van Raaij
6 juni 2020
Na 25 jaar trouwe dienst werd gisteravond onder politiebegeleiding, de scrummachine (het 'bakbeest') van Rugby Club The Wasps, per vrachtwagen verhuisd van Sportpark Staddijk naar de nieuwe accommodatie in het Waterkwartier, sportpark De Biezen op de hoek Rivierstraat-Industrieweg.
Aangekomen bij De Biezen werd het ‘onmundige’ ding door de senioren van The Wasps geduwd naar de nieuwe vaste plaats op het sportpark. Voor de leden van de Nijmeegse Rugby Club was de verhuizing van de scrummachine een daad van symbolische waarde.

Scrummachine

Op een scrummachine kunnen de acht voorwaartsen van een team, verenigd in een scrum, hun vaardigheden oefenen. Kracht door te duwen, de juiste houdingen aan te nemen bij het aangaan van de scrum en het voluit pushen met de tegenstander, maar ook tactische derde-rij-aanvallen uitvoeren bijvoorbeeld.

Eerste training

Na het plaatsen van de scrummachine was het tijd voor de allereerste training op het nieuwe complex en konden zowel de heren als dames seniorenteams na bijna 3 maanden weer genieten van hun favoriete sport. Bijzonder was dat ook de damesselectie van studentenclub Obelix meetrainde op De Biezen, tekenend voor de vriendschap in de rugbywereld. Komende week worden ook de trainingen voor de jeugdteams hervat en daarmee kan het merkwaardige seizoen 2019-2020 toch nog op een waardige manier worden afgesloten.

Verhuizing

De definitieve verhuizing van The Wasps staat gepland voor zaterdag 20 juni. De komende week zijn de leden nog volop bezig met de afwerking van het interieur in het nieuwe clubhuis, zoals de bar, keuken, kasten en sanitair. Aansluitend volgt nog de finishing touch, de inrichting van het clubhuis met alle prijzen, beelden, schildjes, vaantjes, foto's, shirts, verkeersborden en ander jatwerk. De datum van de officiële opening is nog niet bekend, maar als het aan bestuurslid Leo Preusting ligt wordt dat een groots spektakel, passend bij de spectaculaire groei en ambities van The Wasps.

Op onze Facebookpagina vind je een uitgebreid fotoverslag.

Dit bericht delen:

Advertenties