Nijmegen staat op tegen racisme

Rafi van den Berg
4 juni 2020
De afgelopen dagen heeft de wereld zich massaal laten horen en is opgestaan tegen anti-black geweld in de Verenigde Staten en Europa. Dit naar aanleiding van de dood van George Floyd. Afro-Amerikaan George Floyd kwam vorige week maandag om het leven door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis nadat een agent zijn knie meer dan acht minuten lang in zijn nek geduwd hield en zo zijn luchttoevoer afsneed.

Op vrijdag 5 juni zal in navolging van andere landen een demonstratie plaatsvinden in het Goffertpark tegen anti-black racisme in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Na Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, spreekt ook Nijmegen zich uit tegen dit geweld en is solidair met de slachtoffers van (institutioneel) racisme.

Deelname

Vanwege het coronavirus die nog steeds heerst en de bijbehorende maatregelen, wordt van de deelnemers aan de demonstratie gevraagd zich zowel van tevoren als tijdens de demonstratie te houden aan een aantal regels.

Zo geldt nog steeds de anderhalve meter afstand, is het dragen van een mondkapje verplicht evenals het regelmatig wassen en desinfecteren van de handen voor deelname. Verder wordt gevraagd met niet meer dan twee mensen tegelijk te reizen en de instructies op te volgen van de aanwezige ordedienst. Ook is het dragen van een ID kaart verplicht.

Informatie

De demonstratie is toegankelijk voor iedereen en daarnaast is het park goed te bereiken met een rolstoel. Voor de mensen die niet aanwezig kunnen zijn is het mogelijk de demonstratie te volgen via livestream van Beeldbrengers TV. De demonstratie is van 17.30 uur tot 19.30 uur.

Meer informatie over de demonstratie is te vinden op de Facebookpagina van Nijmegen Tegen Racisme.


Dit bericht delen:

Advertenties