Rijstrook A73 afgesloten na brand

Lars Schwachöfer
2 juni 2020
Vanmorgen vond omstreeks half tien een voertuigbrand plaats op de A73. De politie en Rijkswaterstaat sloten 1 rijstrook af.
De bestuurder van een vrachtwagencombinatie zag rook onder zijn aanhanger uitkomen toen hij in de richting van Venlo op de A73 reed. Hij zette de vrachtwagen langs de kant, voor het viaduct van de Broekstraat. Hij ontkoppelde de aanhanger en zette zijn cabine op een veilige afstand. Kort daarna vlogen de vlammen langs het onderstel van de aanhanger. Ook het gras in de berm vatte vlam. Hierbij was sprake van hevige rookvorming.

De politie en Rijkswaterstaat sloten de rijbaan in zuidelijke richting nabij knooppunt Neerbosch korte tijd af. Daarna werd de linkerrijstrook geopend en de maximumsnelheid verlaagd. De brandweer bluste de aanhanger, die gevuld was met aardappelen. Omdat de aanhanger gevuld is en het onderstel zwaar beschadigd, kon een berger de aanhanger niet direct wegslepen. Omstreeks twaalf uur werd de rijstrook weer vrijgegeven voor verkeer.

Het wegdek raakte beschadigd op de plek waar de brandende aanhanger stond. Rijkswaterstaat markeerde de plek. Het wegdek wordt op een later tijdstip gerepareerd.


Beeld: verkeerscamera Rijkswaterstaat

Dit bericht delen:

Advertenties