NEC neemt Jordy Bruijn over van sc Heerenveen

Van onze redactie
30 mei 2020
Jordy Bruijn heeft vanochtend zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot 2023 aan NEC verbindt. De 23-jarige Bruijn heeft in zijn contract tevens een optie voor een extra seizoen in Nijmegen. In de tweede competitiehelft van het seizoen 2019-2020 kwam de geboren Amsterdammer al een half seizoen op huurbasis uit voor NEC.
Bruijn doorliep de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij in 2016 de overstap maakte naar sc Heerenveen. In Nijmeegse dienst kwam Bruijn tot achttien wedstrijden, waarbij hij drie keer het net wist te vinden en evenveel assists afleverde. Het afgelopen seizoen kwam de creatieve middenvelder tot negentien officiële duels voor de Friezen.

‘Ik ben blij om weer terug te zijn bij NEC. Ik zat in een lastige fase, met weinig speelminuten, toen ik hier afgelopen seizoen tekende. Dus toen ik enkele maanden terug van de interesse van NEC hoorde, wilde ik graag terugkeren om de club te helpen. De komende jaren gaan we er alles aan doen om beter te worden en de club terug te brengen naar waar het hoort, de Eredivisie’, stelt de vastberaden Bruijn.

Algemeen directeur Wilco van Schaik over de gewenste versterking: ‘Jordy is een zeer veelzijdige middenvelder die al heeft bewezen een belangrijke speler voor ons te kunnen zijn. We hadden een middenvelder nodig die ervoor zorgt dat een elftal aan het voetballen kan komen en met zijn ervaring zijn wij ervan overtuigd dat hij die voorwaarde gaat inlossen. We hebben Jordy het hele jaar gevolgd en hebben er vervolgens alles aan gedaan om hem aan te trekken. We zijn heel trots dat dit is gelukt en willen daarbij een dankwoord uitspreken aan sc Heerenveen voor hoe zij zich tijdens de onderhandelingen hebben opgesteld.'


Dit bericht delen:

Advertenties