Julia Mulder organiseert Horeca Run: `Samen bewegen voor de horeca`

Karel Hermsen
1 juni 2020
Julia Mulder - drijvende kracht achter de grote hartvlag aan de St. Stevenstoren - organiseert een landelijke actie om horecaondernemers te ondersteunen. Het gaat om een sponsoractie waarbij deelnemers via een sportieve prestatie een horecaondernemer naar eigen keuze kunnen ondersteunen.

Dat horecaondernemers het moeilijk hebben is inmiddels wel duidelijk. Corona gooit roet in menig biertje. Als vandaag de restaurants en terrassen na ruim twee maanden weer opengaan, kunnen ze beginnen aan een inhaalslag. Dat geldt helaas nog niet voor iedereen want zo`n veertig kleine kroegen in Nijmegen en omgeving blijven voorlopig gesloten omdat ze een te beperkte ruimte hebben om te kunnen voldoen aan de strenge eisen.

Julia`s nieuwe actie die vandaag van start gaat is de Horeca Run. Dit is een variant op de bekende sponsorloop. In dit geval kiezen deelnemers hun eigen favoriete horecaonderneming. De opbrengst van je actie als deelnemer gaat naar die uitbater. Deelnemers kiezen zelf een manier waarop ze in beweging komen: wandelen, fietsen, hardlopen, skaten. Het maakt niet uit, iedereen kan daar op een eigen ludieke manier een invulling aan geven. Als je maar in beweging komt en zo veel mogelijk mensen vindt die je willen sponseren.

Julia Mulder

De jonge Nijmeegse ondernemer Julia Mulder steekt haar energie doelgericht in zaken die ze leuk vindt. Ondernemen en sporten zijn haar passies. Zo startte ze in 2018 twee ondernemingen: Nyma Bike Tours en Bewegen in Bos. Door de crisis is de vaart daar nu even uit. Bij de pakken neerzitten is niets voor haar en maatschappelijk betrokken als ze is, kwam ze met het initiatief om overal in de stad hartjes op te hangen. Die vlaggetjes zijn in productie genomen en sieren nu menig gevel in het hele land. De opbrengst van de vlaggenactie komt ten goede aan Make-A-Wish en het Radboudfonds.

Julia denkt groots en regelde vervolgens een enorme vlag van vier meter breed en vijftien meter lang met een groot rood hart die gedurende 3 weken aan de St. Steven wapperde. Ze verkreeg er landelijke bekendheid mee. Stilzitten kan Julia niet en in haar hoofd borrelen de ideeën met nu de Horeca Run als nieuw initiatief.

Aanmelden

Via de website registreer je kosteloos jouw activiteit en vermeld je jouw horecaonderneming. Enige voorwaarde is dat die onderneming vóór 16 maart 2020 is gestart. De naam van het bedrijf komt dan automatisch op een kaart van Nederland te staan. Alle opbrengsten voor die onderneming worden automatisch geturfd. De uitbater krijgt het eindbedrag op zijn of haar bankrekening bijgeschreven.

Deelnemers kunnen foto`s van hun activiteiten oploaden en op die manier om aandacht vragen.

Als je niet zo sportief bent ingesteld is het natuurlijk ook mogelijk vanuit je luie stoel een bedrag te doneren.

De inschrijving staat vanaf vandaag open via de webiste.

De actie wordt mogelijk gemaakt door: Verbeek Bedrijfsmakelaars, 7 Hills Survival, ROVINIJ, Peeman Dranken en Kersten Wielersport.

Klik hier voor al het laatste Nijmeegse nieuws over het coronavirus.


Dit bericht delen:

Advertenties