Fietsster zwaargewond na ongeval op Rosa de Limastraat

Lars Schwachöfer
29 mei 2020
Vanmiddag vond omstreeks half zes een aanrijding plaats op het kruispunt van de Rosa de Limastraat en Paul Krugerstraat met de Dennenstraat. Een 9-jarig meisje raakte zwaargewond.
Het 9-jarige meisje reed op haar fiets op het kruispunt, toen ze werd aangereden door een automobilist. Omstanders boden eerste hulp en alarmeerden de hulpdiensten. Twee automobilisten zetten het kruispunt af en leidden het verkeer om de ongevalslocatie. De politie zette de weg vanaf de Neerbosscheweg af.

Ambulancepersoneel stabiliseerde het slachtoffer en vervoerde haar met spoed per ambulance naar het ziekenhuis. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde niet te landen. Agenten zetten de weg volledig af en spreken met getuigen. De Verkeersongevallen Analyse van de politie komt onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval. Tot wanneer de weg afgesloten blijft, is nog onbekend. Busverkeer wordt omgeleid via de Dennenstraat en Graafseweg.

Update 21.30 uur: Busverkeer (lijn 6 van Breng) rijdt weer via de normale dienstregeling. Bussen worden door de politie om de ongevalslocatie geleid. Overig verkeer vanaf de Paul Krugerstraat richting de Neerbosscheweg mag niet doorrijden en wordt omgeleid. 

Update 21.00 uur: De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie heeft het onderzoek op locatie afgerond. De auto werd weggesleept door een berger. De fiets werd meegenomen door de politie. De weg is weer vrijgegeven voor verkeer.

Dit bericht delen:

Advertenties