Coronaproof dance-event in Doornroosje

Van onze redactie
28 mei 2020
Op zaterdag 6 juni heropent poppodium Doornroosje haar deuren voor het eerste event sinds de verplichte sluiting vanwege het coronavirus. Al maanden is er geen muziek meer te horen in het pand aan het Stationsplein, maar daar komt verandering in. Doornroosje organiseert haar eerste coronaproof dance event: Social D(ist)ancing. Acht Nijmeegse crews krijgen ieder een tijdslot van 19 minuten waarin maximaal 30 bezoekers weer even helemaal los mogen gaan.

De bezoekers worden gemist in Doornroosje en daarbij ook de ambiance van de nacht. ‘Onze geliefde dance scene ligt volledig op zijn gat en dat doet pijn’, zegt programmeur Jonatan Brand. ‘Overal worden livestreams uitgezonden, maar toch missen bezoekers de harde muziek, het samen zijn, het dansen en natuurlijk de muziek van hun favoriete dj’s. Dit nachtleven zoals iedereen gewend was wordt met 1,5 meter afstand houden erg lastig en dat is jammer.’

De nacht is terug

Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen per 1 juni, kan Doornroosje de bezoeker weer laten proeven van het nachtleven. Acht Nijmeegse organisatoren – Planet Rose, Orbit, Diskodip, WTF, Froday, No Sweat, Chocolade en Subcultuur – zetten hun favoriete dj op het podium en brengen ‘de nacht’ terug naar Doornroosje. Bezoekers kopen voor hun favoriete tijdslot een ticket inclusief drankje voor 10 euro. De opbrengst van het evenement gaat volledig naar de artiesten.

1,5 meter samenleving

Doornroosje onderzoekt met dit initiatief de (on)mogelijkheden van het poppodium in de 1,5 meter samenleving. ‘Het is natuurlijk onmogelijk om een dance avond op deze manier rendabel te organiseren, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan’, aldus Brand. ‘Op deze manier laten we de impact op onze sector duidelijk zien terwijl we onderzoeken wat wél mogelijk is om publiek en artiest bij elkaar te brengen.’

Protocol

Het evenement kent een strikt protocol om de veiligheid van publiek en artiesten te waarborgen. Zo is de zaal opgedeeld in 30 vakken, krijgen bezoekers bij binnenkomst hun drankje mee en blijven bar en toilet gesloten. Na ieder tijdslot wordt alles gedesinfecteerd en worden bezoekers één voor één naar binnen en buiten begeleid.

Kijk voor meer informatie over het dance event op de website van Doornroosje.

Klik hier voor al het laatste Nijmeegse nieuws over het coronavirus.

 


Dit bericht delen:

Advertenties