Woning Vlaamsegas onbewoonbaar na brand

Lars Schwachöfer
27 mei 2020
Vanavond is omstreeks half twaalf brand uitgebroken in een pand aan de Vlaamsegas, in het centrum van de stad. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse gekomen.
Omwonenden zagen de brand en alarmeerden de hulpdiensten. Vanuit de meldkamer konden medewerkers van toezicht via de camera's in de Vlaamsegas zien dat er brand woedde op het dak. De brand bleek op de zolder van een anti-kraakpand aan de Vlaamsegas te woeden, vertelt een woordvoerder van de brandweer. De politie zette de Tweede Walstraat en de Vlaamsegas vanaf de Molenstraat af. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. De personen die aanwezig waren terwijl de brand uitbrak, konden tijdig de woning verlaten. Niemand raakte gewond.

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de brand woedde in de nok van de zolder. Een deel van de dakpannen werden verwijderd om de brand te blussen. De binnenzijde van het pand raakte fors beschadigd bij de brand. Hierdoor is de woning onbewoonbaar verklaard. De bewoners moesten andere slaapruimte zoeken. De coffeeshops liepen geen schade op en kan gewoon openen.

Wat de oorzaak van de brand is geweest, is nog onbekend. Team Brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek.

Dit bericht delen:

Advertenties