Hulpmiddelen voor brandweer

Van onze redactie
1 november 2013
De Nijmeegse brandweerman Otto van Steenis en de ambulanceverpleegkundige Rob van Klaveren zijn er vol enthousiasme mee bezig: het inzamelen van professionele hulpmiddelen voor Nicaragua

Het begon in 2008 in het kader van de stedenband Nijmegen-Masaya. De eerste reddingsset werd toen aan de brandweer aldaar geschonken en Otto gaf er 2 weken training aan de brandweermensen. De brandweer van Utrecht en Diemen hebben zich ondertussen ook aangesloten, zij hebben een stedenband met León en Nandaime en zo is de inzameling gecombineerd.

Inmiddels is de brandweer behoorlijk geprofessionaliseerd en daarom ligt deze keer de nadruk op de medische hulpmiddelen."De brandweer rijdt tevens ambulance daar, helaas zijn er ook daarvoor weinig middelen voorhanden. Nekkragen, wervelplanken, scharen: aan alles is er een tekort". Deze keer reist Rob mee om het gebruik van de redmiddelen uit te leggen. Ook vriendin Barbara gaat mee, zij is leerkracht op de Nijmeegse St. Maartensschool. Daar werden speciale kinderfietsen afgeschreven waar ze op de gehandicaptenschool in Masaya dolblij mee zullen zijn. En de waarschijnlijk kleinste brandweervrouw ter wereld zal ook happy zijn: speciaal voor haar vond Otto brandweerlaarzen in maatje 36.

De inzamelingen zijn in de loop der jaren overgegaan in een persoonlijk aktie van de twee heren. De gemeente heeft zich teruggetrokken en sponsort niet meer. De financiele middelen voor de verzending worden door de Stichting Stedenband Nijmegen-Masaya verschaft maar er is nog niet voldoende geld voor de tickets. De bedoeling is dat het gezelschap in mei 2014 vertrekt.

Meer informatie kunt u vinden op de facebookpagina van Hulpverlening Sin Fronteras of op de site www.ssnm.nl

Wilt u de heren financieel steunen dan kan dat via de SSNM. Goed om te weten dat deze stichting een ANBI keurmerk heeft en dus belastingaftrekbaar is.


Dit bericht delen:

Advertenties