Politie treft hennepkwekerij aan in Voorstenkamp

Lars Schwachöfer
25 mei 2020
De politie heeft vanavond omstreeks half acht een hennepkwekerij aangetroffen in een appartement aan de 18e straat van de Voorstenkamp. De kwekerij is ontmanteld en de planten vernietigd.
Agenten gingen met een medewerker van Liander naar het appartement omdat er mogelijk sprake was van aftappen van stroom. Ook hadden buren van onderliggende appartementen al langere tijd last van een waterlekkage, afkomstig uit het betreffende appartement. Op het moment dat de agenten naar het appartement gingen, was er niemand thuis. In de meterkast was te zien dat er sprake was van diefstal van stroom. Omdat dit mogelijk voor een hennepkwekerij was, betraden agenten het appartement. Binnen troffen agenten in twee ruimtes een in werking zijnde hennepkwekerij.

De hennepkwekerij is door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld. Door het aftappen van de stroom voor de kwekerij was een brandgevaarlijke situatie ontstaan. Liander sloot de elektriciteit af. Na telling bleken er ruim 300 planten te staan, verdeeld over de twee ruimtes. Deze zijn ter plaatse vernietigd. De politie doet verder onderzoek naar de huurder.

Dit bericht delen:

Advertenties