Ex-coronapatiënt fietst 85 kilometer om geld in te zamelen voor onderzoek

Frank van Raaij Frank van Raaij & Lars Schwachöfer Zondag 24 Mei 2020

Zeven weken geleden werd de door corona getroffen Oscar Ellerbrak (49) met spoed per ambulance overgebracht van het St. Jans Gasthuis in Weert naar het Radboudumc in Nijmegen. Vandaag reed hij dezelfde rit opnieuw, maar nu op de fiets. Met de 85 kilometer lange rit wilde Oscar geld inzamelen voor onderzoek naar het Covid-19-virus.

De rit startte net als zeven weken geleden bij het St. Jans Gasthuis in Weert. Dit keer met koffie en Limburgse vlaai; een schril contrast met de ambulancerit begin april waar de ernstig verzwakte Oscar snakte naar extra zuurstof. Rond 14.30 uur kwam Oscar samen met zijn fietsmaatjes Jan en Mike moe maar voldaan aan bij het Radboudumc in Nijmegen. Daar werden ze feestelijk ontvangen en toegesproken door Marcel Slenders, directeur van het Radboud Fonds. Slenders sprak zijn grote waardering uit voor het initiatief en huldigde Oscar en zijn fietsmaatjes met de enige echte fietscoronadewerelduit-medaille.

Met zijn actie wist Oscar een (voorlopig) bedrag op te halen van 5666 euro, te verdelen tussen het St. Jans Gasthuis Weert en het Radboudumc in Nijmegen. Bij aankomst in Nijmegen ontving Oscar nog een extra donatie van ruim 800 euro, waarmee het totale bedrag uitkomt op bijna 6500 euro. Doneren kan nog steeds via de website of de Facebookpagina van Fietsen tegen Corona.

Kijk op onze Facebookpagina voor het volledige fotoverslag.

Klik hier voor al het laatste Nijmeegse nieuws over het coronavirus.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.