Brand in Kandinsky College Malderburchtstraat snel geblust

Lars Schwachöfer Zaterdag 23 Mei 2020

Vanmiddag woedde omstreeks drie uur een brand bij het Kandinsky College aan de Malderburchtstraat. De brandweer had de brand snel onder controle.

De brandweer kreeg omstreeks drie uur een automatische melding uit het schoolgebouw. In het pand hing rook. De brand werd gevonden in een technische ruimte bij de lerarenkamer. Joris Bovy van het Kandinsky College laat weten dat de brand vermoedelijk ontstaan is door een omvormer. Waarschijnlijk is er kortsluiting ontstaan, waardoor de omvormer is gaan smeulen.

De brandweer bluste de brand en ventileerde het gehele pand. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de schade vast te stellen. Hieruit is gebleken dat het pand forse rookschade opgelopen heeft. De school gaat hierdoor niet op 2 juni, maar op 8 juni open. De herkansingen voor de examenleerlingen, komende woensdag 27 en donderdag 28 mei, gaan gewoon door. Het ondertekenen van de cijferlijst op 4 juni kan vooralsnog doorgaan, hierover krijgen leerlingen later nog bericht.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.