Aanpassing limiteringsprotocol Vierdaagse 2021

Frank van Raaij
20 mei 2020
Alle wandelaars die dit jaar hebben ingeschreven én betaald voor de 104e Vierdaagse, zijn verzekerd van deelname aan de Vierdaagse van volgend jaar. Al eerder was bekend dat debutanten die zich dit jaar hadden aangemeld en een aanbetaling van 50 euro hadden overgemaakt, gegarandeerd zijn van een startbewijs voor de Vierdaagse van 2021.
Volgens Jennifer Bus-Vos van de Stichting DE 4DAAGSE geldt dit ook voor alle overige wandelaars die dit jaar hebben ingeschreven en betaald. Wel moet iedereen zich volgend jaar opnieuw aanmelden en het volledige inschrijfgeld betalen.

Geen garantie voor eerdere deelnemers

Wandelaars die eerder met succes de Vierdaagse hebben volbracht maar dit jaar niet hebben ingeschreven, zijn volgend jaar niet automatisch verzekerd van deelname. In voorgaande jaren was deze groep vrijgesteld van loting en daarmee gegarandeerd van een startbewijs. Door de afgelasting van de Vierdaagse als gevolg van de coronacrisis en de daardoor ontstane bijzondere positie van de debutanten, lijkt aanpassing van het limiteringsprotocol voor de volgende editie van de Vierdaagse noodzakelijk.

Consequenties

Welke consequenties dit heeft voor de eerdere deelnemers is nog niet bekend, maar een eenvoudig rekensommetje leert dat er naast de voor 2021 gegarandeerde startbewijzen, slechts beperkt ruimte is voor extra wandelaars. Een al dan niet gewogen loting onder eerdere deelnemers bij overschrijding van de limiet, zou zomaar eens tot de mogelijkheden kunnen behoren. Overigens wordt het limiteringsprotocol ieder jaar opnieuw vastgesteld, maar zijn de aanpassingen de afgelopen jaren minimaal geweest, aldus Jennifer Bus-Vos.

Dit bericht delen:

Advertenties