Online condoleanceregister in Nijmegen

Van onze redactie Vrijdag 15 Mei 2020
De Gemeente Nijmegen opent een online condoleanceregister voor de slachtoffers van het coronavirus. Het register is nu online beschikbaar om te tekenen.

In Nijmegen zijn sinds het uitbreken van het coronavirus voor zover bekend ongeveer 60 mensen overleden aan de ziekte. In werkelijkheid zullen dit er meer zijn, omdat niet alle coronabesmettingen bekend zijn.

Het gaat om veel mensen, verspreid over de stad. Zij zijn gedurende een langere periode op verschillende plaatsen en momenten overleden. Dit maakt het betonen van respect voor iedereen die dat wil lastig. Vandaar dat de gemeente nu dit online register opent.

Burgemeester Bruls heeft als eerste het register getekend: “Er voltrekt zich nu al maanden een stille ramp in onze stad. Achter ieder sterfgeval gaat het verhaal schuil van een uniek mens en van veel leed voor nabestaanden. Met het openen van dit register hopen wij al deze Nijmegenaren op passende wijze ons respect te betonen.”

Het register is te vinden via deze website. Iedereen die dat wenst kan het register ondertekenen.

Klik hier voor al het laatste Nijmeegse nieuws over het coronavirus.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (2)

Geplaatst op 23-05-2020 om 00:21 door prosha


Geplaatst op 16-05-2020 om 02:08 door Hans
Veel sterkte en kracht in de aankomende tijd voor fam en nabestaande van de overleden patientenReageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.