[Winactie] Jan Siebelink signeert nieuwe roman

Van onze redactie
19 mei 2020
Dekker v.d. Vegt organiseert signeersessies die passen binnen de huidige Corona-richtlijnen. Er verschijnen nog steeds mooie boeken, ook van regionale auteurs en Dekker v.d. Vegt biedt hen een podium omdat de feestelijke presentaties die met hen waren gepland helaas niet door konden gaan door de Coronacrisis. 
Na Marcel Rözer en Marjolein Visser is Jan Siebelink de volgende schrijver die zal signeren. Maar waar zijn die duiven dan is zijn net verschenen roman. Jan Siebelink verbluft op zijn tweeëntachtigste met een vitale, vernieuwende roman. Maar waar zijn die duiven dan is een gedurfde roman waarin Jan Siebelink zijn eigen motieven onomfloerst onder de loep neemt.

Over Maar waar zijn die duiven dan

Op de dag dat Hugo Tempelman een brief ontvangt van zijn arts neemt hij zonder de envelop te openen een rigoureus besluit. Jan Siebelink laat hem zijn auto starten. ‘De dag lag voor hem, zonder dat een morgen daagde. Geen dag als alle andere.’

De lezer volt Hugo vanaf dat moment op de voet en leert hem ten diepste kennen; een vertrouwd personage dat feilloos past in het rijke oeuvre dat zich voornamelijk afspeelt op en rond de geboortegrond van de auteur. Toch is deze roman anders. Voor het eerst onderbreekt Jan Siebelink het verhaal om in gesprek te gaan met zijn hoofdpersonage. Daarmee legt hij zichzelf op de divan. ‘Probeer eens wat nuchterder, volwassener tegen deze dingen aan te kijken,’ maant Hugo hem. ‘Blijf niet zo op die dingen hameren. Laat het leven vloeiend zijn. Probeer wat minder zwaar op de hand te zijn. En, erover nadenkend, als ik heel eerlijk ben, vind ik je ook wel erg hypocriet.’ Niet alleen speelt Jan Siebelink hiermee literair gevaarlijk spel, persoonlijker was hij nooit.

Jan Siebelink brak veertig jaar geleden door met de roman De herfst zal schitterend zijn. Voor De overkant van de rivier (1990) ontving hij de F. Bordewijk-prijs. In 2005 verscheen zijn roman Knielen op een bed violen, waarmee hij een ongekend groot publiek veroverde. Vele romans volgden. In 2019 schreef hij het Boekenweekgeschenk Jas van Belofte.

Informatie

Jan Siebelink signeert op zaterdag 23 mei tussen 14.00 en 16.00 uur zijn nieuwe roman in een veilige ambiance bij Dekker v.d. Vegt boekverkopers in de Marikenstraat. De entree is gratis, maar geïnteresseerden moeten zich verplicht aanmelden voor een specifieke tijd via info@dekkervdvegt.nl of 024 3020130.

Winactie 

Via de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen worden 2 gesigneerde exemplaren van de nieuwe roman Maar waar zijn die duiven dan verloot. Hoe doe je mee? Laat bij het bericht op Facebook een reactie achter of tag degene aan wie je het boek gunt. De twee winnaars worden dinsdag 26 mei om 19.00 uur bekendgemaakt bij het bericht op Facebook.

Dit bericht delen:

Advertenties