Open dag Radboud universiteit

Van onze redactie
22 maart 2014
Zo'n 7000 mensen bezoeken vandaag de open dag op de campus van de Radboud universiteit. VWO leerlingen en hun ouders kunnen kennis maken met de verschillende studierichtingen die de universiteit te bieden heeft. 

Er was een mogelijkheid om een studiekeuzetest te doen en voor de twijfelaars bestaat de mogelijkheid 2 dagen 'proef te draaien'. Leerlingen en ouders kunnen zelf hun programma samenstellen, speciaal daarvoor is een app ontwikkeld. Nieuw dit jaar is dat toekomstige studenten zich moeten inschrijven voor 1 mei in tegenstelling tot vorig jaar toen nog na het VWO examen ingeschreven kon worden.

Voor de meeste opleidingen geldt een numerus fixus, leerlingen met gemiddeld 8 of hoger op hun VWO examen worden meteen geplaatst, voor anderen wordt geloot. Ook wordt er door middel van colleges, infomarkten, rondleiding en een bezoek aan een studentenhuis inzicht gegeven in het leven van de Nijmeegse student.

De universiteit telt 18.000 studenten waarvan 3850 eerstejaars verdeeld over 7 faculteiten en 121 opleidingen. Met 5000 medewerkers is de Radboud universiteit de grootste werkgever van Nijmegen.


Verslaggeving: Willem Spang


Dit bericht delen:

Advertenties