Grote brand bij bedrijf aan Microweg

Lars Schwachöfer Woensdag 13 Mei 2020

Vanmiddag is omstreeks half drie brand ontstaan bij een autobedrijf aan de Microweg. De brandweer bestrijdt de brand.

Vier medewerkers van het bedrijf waren aan het werk in de garage, toen de brand ontdekt werd. De mannen zijn naar buiten gegaan en hebben de brandweer gealarmeerd. Bij de brand was sprake van hevige rookvorming, hierdoor kwamen veel toeschouwers op de brand af. De politie zette de omgeving ruim af. Meerdere explosies waren te horen. Mogelijk waren dit autobanden die door de hitte knapten. De brandweer schaalde direct groot op en kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. De brandweer pompte water uit het Maas-Waalkanaal om extra bluswater bij de brand te krijgen.

Omwonenden die last hadden van de rook werd geadviseerd elektrische ventilatie uit te schakelen en ramen en deuren te sluiten. Ambulancepersoneel keek de vier medewerkers van het bedrijf na. Een van hen is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle. Een woordvoerder laat weten dat ze nog langere tijd na moeten blussen, onder andere omdat er hybride voertuigen in het pand staan.

Wat de oorzaak van de brand is geweest, is nog onbekend. De omgeving blijft nog langere tijd afgezet.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.