Brandweer bevrijdt glazenwasser uit hoogwerker

Lars Schwachöfer Woensdag 13 Mei 2020

De brandweer bevrijdde vanmorgen omstreeks half twaalf een glazenwasser uit een hoogwerker. De hoogwerker van de glazenwasser kon niet meer naar beneden.

De glazenwasser was in zijn hoogwerker aan het werk ter hoogte van de tweede verdieping van een gebouw aan de Halfgeleiderweg. De hoogwerker ging in een soort beveiligingsstand, waardoor het bakje omklapte en het systeem afsloeg. De hoogwerker reageerde vervolgens nergens meer op. Een collega van de glazenwasser wilde met een andere hoogwerker komen om hem te bevrijden, maar een BHV-er van het bedrijf waar de man aan het werk was, belde de brandweer.

De brandweer kwam even na elf uur ter plaatse met een hoogwerker en bevrijdde de glazenwasser. Hij had ongeveer een uur in het bakje gezeten. Een monteur zal de hoogwerker na moeten kijken.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.