Verzoeknummers vanaf de St. Stevenstoren

Karel Hermsen
13 mei 2020
Op donderdagavonden 4 en 11 juni verzorgt stadsbeiaardier Malgosia Fiebig twee keer een avondconcert op het carillon van de St. Stevenstoren van 19.30 tot 20.30 uur. Het publiek mag de liedjes kiezen.

Wie wil zijn favoriet muzieknummer nou niet eens horen spelen door het carillon van de St. Stevenstoren? Er is een grote kans dat die wens binnenkort in vervulling gaat. Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig nodigt iedereen uit om zijn of haar keuze voor 25 mei aan haar door te geven.

Als het klokkenspel van de St. Stevenstoren haar klanken over de stad uitstrooit wordt iedereen daar vrolijk van. Nijmegen is vooral nu toe aan gezelligheid. Veel is er nog gesloten, maar het moet toch een onvergetelijk moment zijn als je vanaf een pas weer geopend terras kunt genieten van een onvervalst Nimweegs concert met muziek die je zelf hebt uitgekozen. Volgens kenners zijn naast de Grote Markt, de Korenmarkt en het St. Stevenskerkhof ook uitstekende luisterplekken.

De beiaardier van de St. Stevenstoren en de Utrechtse Domtoren is een ware virtuoos. Of het nou gaat om oud Hollandse deuntjes, klassieke muziek, pop, jazz of smartlappen, Malgosia draait er haar hand niet voor om. Van Bach en Mozart tot Avicii en Bowie, ze wil met haar repertoire zo veel mogelijk mensen bereiken en het carillon onder de aandacht brengen van een breed publiek.

Het favoriete nummer met vermelding van titel en artiest moet voor 25 mei via carillonconcertStevenstoren@gmail.com worden aangemeld. Malgosia Fiebig maakt een keuze uit de opgegeven nummers en stelt de speellijst samen. De speellijst komt te hangen in het publicatiebord bij de St. Stevenstoren. Namen van inzenders van wie een nummer wordt gekozen ontvangen een mail.

Voor wie er nog meer wil zijn er nog andere opties. De 2 concerten maken deel uit van de serie concerten op donderdagavond in de maanden juni tot en met augustus 2020. Elke week geven beiaardiers uit het hele land een live concert in de St. Stevenstoren.


Dit bericht delen:

Advertenties