Aangehouden beschonken Nijmegenaar reed 17 jaar zonder rijbewijs

Van onze redactie Lars Schwachöfer Maandag 11 Mei 2020

De politie hield gisteravond omstreeks vijf uur een 48-jarige Nijmegenaar aan op de A348 bij De Steeg. De man reed al 17 jaar zonder rijbewijs.

Surveillerende agenten zagen de auto rijden op de A348, waarbij hen opviel dat de bijrijder een kind op schoot hield. De agenten zetten de auto langs de weg om te wijzen op de gevaren voor het kind. De politie laat weten dat een kind niet op schoot hoort, maar in een kinderzitje. Bij de bestuurder van de auto werd een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de man gedronken had. De man werd aangehouden en naar het politiebureau vervoerd.

Op het politiebureau bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Dat was in 2003 ingenomen omdat de man reed onder invloed van alcohol. Hij reed dus al 17 jaar zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Uit een ademanalyse werd duidelijk dat de man 305 ugl blies. De maximaal toegestane hoeveelheid voor een ervaren bestuurder is 220 ugl.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.