Bibliotheken gaan op 18 mei in aangepaste vorm open

Van onze redactie Maandag 11 Mei 2020

De grotere vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid openen op maandag 18 mei weer hun deuren. Bibliotheekleden kunnen tijdens de normale openingstijden in de bieb terecht voor het inleveren en lenen van boeken en andere materialen. Om alles veilig te laten verlopen voor medewerkers en bezoekers volgt de bibliotheek de richtlijnen van het RIVM. Negen kleinere onbemande vestigingen blijven voorlopig nog gesloten.

Vanaf maandag 18 mei kunnen bibliotheekleden weer materialen lenen en inleveren in zeventien geopende vestigingen. Ook kunnen er dan weer materialen worden gereserveerd. Inleveren van materialen kan tot en met 27 mei nog zonder boete. In de nog gesloten vestigingen kunnen leden hun boeken tot een week na heropening boetevrij inleveren. In verband met de veiligheid van medewerkers en bezoekers is het in de geopende bibliotheken nog niet mogelijk om te studeren, te lezen of anderen te ontmoeten. Ook zijn alle activiteiten in de bibliotheek tot 1 september geannuleerd.

Huisregels

In de bibliotheek worden bezoekers verzocht zich te houden aan een aantal huisregels. Dit betekent dat er een maximaal aantal bezoekers in de vestigingen aanwezig mag zijn, bezoekers bij de entree hun handen moeten ontsmetten en hun bibliotheekpas moeten kunnen tonen, iedereen 1,5 meter afstand in acht moet nemen, volwassenen individueel naar binnen mogen en kinderen onder de 16 jaar onder begeleiding. De publiekscomputers, printers en tablets zijn uitgeschakeld, de wc’s gesloten en de leestafels en werkplekken zijn niet toegankelijk. Wel kunnen bezoekers via de speciale computers de online catalogus raadplegen. Een overzicht van alle maatregelen is te vinden op de website van Bibliotheek Gelderland Zuid.

Kleinere vestigingen gesloten

Negen kleinere, onbemande vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid blijven voorlopig gesloten. Hier kan de bibliotheek niet de gewenste maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het gaat om de vestigingen: Angeren, Doornenburg, Haalderen, Millingen aan de Rijn, Ooij, Leuth, Kekerdom, Overasselt en Ewijk. Bibliotheekleden kunnen voor het lenen en inleveren van materialen en ophalen van reserveringen gebruik maken van een geopende vestiging in de buurt.

Afhaalbieb

Om de heropening van de bibliotheken goed voor te bereiden, sluit per vrijdag 8 mei de Afhaalbieb. Bij de Afhaalbieb konden bibliotheekleden een verrassingspakket met vijf boeken ophalen. Nu de grotere bibliotheken weer open gaan, kunnen leden zélf hun boeken weer uitzoeken. De aanvragen die vóór 8 mei zijn ingediend, worden nog verwerkt.

Dienstverlening aan scholen

Vanaf maandag 11 mei gaan de Bibliotheken op school weer open en wordt de dienstverlening aan het voorschools en primair onderwijs weer hervat. Meer informatie hierover is te verkrijgen via het e-mailadres: educatie@obgz.nl.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.