'Wandel corona de wereld uit!' van start gegaan

Van onze redactie
8 mei 2020
Vanmiddag hebben Julia Mulder, initiatiefneemster van de vlagactie 'Een hart voor Iedereen' en Lex Peters, eigenaar van ANAC, de aftrap gedaan van 'Wandel corona de wereld uit!'.
Bij het Honig complex gingen ze van start om geld op te halen voor het Radboud Fonds. Samen met enkele tientallen andere lopers liepen Julia en Lex met gepaste afstand de hartjes route, een schitterende tocht van 20,20 kilometer kriskras door Vierdaagsestad Nijmegen. Langs de route stonden meerdere muzikanten die spontaan hun medewerking hadden toegezegd om de lopers onderweg aan te moedigen.

Door de coronamaatregelen kunnen de jaarlijkse wandelevenementen in 2020 helaas niet door gaan. Wandel je graag en wil je helpen corona de wereld uit te krijgen? Dan is deze actie iets voor jou. Start je eigen wandelactie, vraag je familie, vrienden, buren, collega's je te sponsoren en start met wandelen.

Radboud Fonds

Zorgprofessionals, wetenschappers en onderzoekers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc werken samen aan urgente onderzoeken naar het coronavirus. Om deze projecten te realiseren is het Radboud Fonds een crowdfunding gestart. ‘Wandel corona de wereld uit!’ is een speciale wandelactie waarbij alle wandelaars in Nederland wordt gevraagd individueel 20,20 km (minder mag ook) te wandelen én zo bij te dragen aan onderzoek naar het coronavirus.

Hoe werkt het

Op de website doorloop je de stappen; omschrijf hoeveel kilometer je wilt wandelen, hoeveel geld je wilt ophalen en waarom je dit belangrijk vindt om te doen. Met een foto wordt je actiepagina nog mooier en persoonlijker. Deel je persoonlijke actiepagina daarna met zoveel mogelijk bekenden en vraag ze je te sponsoren.

Wie kan er meedoen

Iedereen kan meedoen. Jong en oud, groot en klein, op klompen, barefoot of op teenslippers. Zolang je maar kan aantonen dat je hebt gewandeld. Mail het bewijs naar info@radboudfonds.nl. Een screenshot van je tracker én een foto van jezelf in actie is voldoende. Als je van tevoren laat weten wanneer je gaat wandelen en met welke speciale reden, maak je kans om gevolgd te worden door het Radboud Fonds vlog-team. Men vraagt iedere actie-starter € 20 inschrijfgeld, dit bedrag wordt bij de donaties meegeteld.

Veilig alternatief voor de Vierdaagse

Misschien heb je het hele jaar door getraind voor De Nijmeegse Vierdaagse, De Lentewandeling of De Bloesemtocht en was je van plan om met een groep samen te wandelen. Dat gaat nu even niet. Maar wandelen is gezond en waarom zou je je sportieve prestatie uitstellen? Het kan nog steeds en veilig. Niet in groepen, maar individueel. In je eigen buurt, in je eigen tempo.

Collectors shirt en medaille

Als jij een wandel-geldinzamelingsactie start én € 20 inschrijfgeld hebt betaald, ontvang je het enige echte #wandelcoronadewerelduit-shirt. Heb je je doelafstand gehaald? Laat het bewijs zien en je ontvangt een limited-edition medaille.

Samen stoppen we het coronavirus

Je bijdrage wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar het coronavirus in het Radboudumc. Want als je je vijand wilt verslaan, moet je hem goed leren kennen. Heel goed. Want elk detail, elke zwakke plek, kan hét verschil maken. Met die bril kijken de onderzoekers naar Covid-19. Ze werken keihard om het virus in kaart te brengen, om met die kennis betere bescherming en medicatie te ontwikkelen. En dat heeft al tot positieve resultaten geleid.

Kijk voor een uitgebreide fotoreportage op de facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties