Corona nekt Spijshuis Uylenspieghel

Van onze redactie
6 mei 2020
Vandaag maakte Nicole van der Pluijm, eigenaresse van Nijmeegs restaurant Uylenspieghel aan de Ganzenheuvel, bekend dat het zijn deuren voorgoed sluit. Na 45 jaar komt er daarmee een einde aan een gezellig, ongedwongen en oudste restaurant van Nijmegen.

Op 24 april vierde men nog in coronastilte het 45-jarig bestaan en het feit dat het restaurant al vier generaties lang in dezelfde familie was. Vandaag viel het doek.

‘Na 45 jaar vol strijdlust, goede zin en fantastische inzet van iedereen moeten wij bekend maken dat de Corona-periode van ons gewonnen heeft. Wij geloven er niet in dat we zodra de versoepelende maatregelen van kracht zullen zijn, we weer een winstgevend bedrijf kunnen worden. Dit heeft ons doen besluiten om onze deuren blijvend te sluiten`, aldus Nicole van der Pluijm.

Daarmee komt er een einde aan een stuk Nijmeegse geschiedenis. Wie heeft er niet bij ‘Tijl` gegeten, zoals het restaurant in de volksmond genoemd werd. Bij binnenkomst in de rustieke `Nimweegse huuskamer` werd je steevast recht voor zijn raap welkom geheten met `hallo schat, leuk dat je weer bent`. Het menu werd aan tafel vanaf een groot krijtbord met veel humor gepresenteerd . Een ruime keuze aan gerechten boden ‘elck wat wils`, van sjieke slakken tot grootmoeders draadjesvlees met een `nonnenverleider` na afloop.

Van der Pluijm is blij geen benadeelde leveranciers achter te laten. Zij bedankt alle gasten voor hun jarenlange vertrouwen. Zij zullen `Tijl` missen.


Dit bericht delen:

Advertenties