Oranje tulpenbed symboliseert vriendschap met Albany

Van onze redactie
27 april 2020
De oranje tulp symboliseert de vriendschapsband tussen Nijmegen en Albany, New York. Eind vorig jaar werden de stenen op de rotonde op de Waalkade bij de Lage Markt weggehaald. Vervolgens werden, passend in 'Operatie Steenbreek', planten en oranje tulpen aangeplant.
Het idee kwam van stichting Friendship Albany Nijmegen (FAN) en past mooi bij de Albany-Nijmegen plaquette aan de kademuur, die in september 2019 daar werd onthuld. De vriendschap tussen de twee steden vindt zijn oorsprong in de Amerikaanse bevrijding en wederopbouw van Nijmegen.

Passend alternatief

De officiële opening van het tulpenbed was dit voorjaar gepland, in samenloop met het Tulipfestival dat sinds 1948 in Albany NY wordt gehouden. Omdat de coronacrisis dit onmogelijk maakte, werd aan beide kanten de afgelopen weken naar een passend alternatief gezocht. Op initiatief van FAN werd daarop een video geproduceerd waarin burgemeester Bruls en Kathy M. Sheehan, de burgemeester van Albany, aandacht besteden aan deze bijzondere gebeurtenis en de band tussen beide steden.


Dit bericht delen:

Advertenties