Filmfestival Go Short gaat online

Van onze redactie
21 april 2020
Al 12 jaar lang zet Go Short zich in voor jonge talentvolle filmmakers en is daarmee hét platvorm voor de korte film en filmtalent in Nederland. Het festival biedt een internationaal podium, een netwerkhub en een groot publiek. Naast het internationale filmfestival in Nijmegen dat jaarlijks zo'n 20.000 bezoekers trekt, heeft Go Short het hele jaar door een actieve rol in productie en distributie van korte films en ondersteuning van talentvolle filmmakers. Go Short is de officiële gateway naar de Oscars, BAFTA's en de European Film Awards.
Het internationale filmfestival voor de korte film dat ieder jaar begin april plaatsvindt in LUX werd op 13 maart, tweeëneenhalve week voor de officiële openingsavond, afgelast naar aanleiding van de maatregelen rondom Covid-19. In sneltreinvaart ontwikkelde Go Short samen met Nijmeegse partner ThisWayUp en twee buitenlandse kortefilmfestivals een Video On Demand platform. Met dit nieuwe on demand korte filmfestival Go Short Online wordt thuisblijven een stuk leuker.

Go Short Online

'Met Go Short Online eren we niet alleen een groot deel van de filmselectie van 2020, waar de organisatie een jaar lang aan werkte, maar houden we ook de internationale opstap voor makers naar de belangrijke filmprijzen zoals de Oscars in stand. Daarnaast verstevigen we onze internationale infrastructuur voor distributie’,  aldus directeur Kirsten Ruber. Met dit initiatief biedt Go Short alsnog de springplank naar internationale prijzen en zijn alsnog een groot deel van de films geselecteerd voor de 12e editie van Go Short, te bekijken vanaf de bank. Op deze manier wordt talent toch ondersteund.

Online awards  

Het platform dat van 15 april tot en met 13 mei toegankelijk is, biedt momenteel 155 korte films in de originele samengestelde programma’s. De organisatie is in gesprek met filmmakers en rechthebbenden en sluit niet uit dat het aanbod de komende weken verder wordt uitgebreid. Nu kun je er in ieder geval terecht voor de omvangrijke Europese competitie die maar liefst 45 films telt in 10 afzonderlijke programma’s, 4 programma’s met het beste van Nederlandse bodem en 5 programma’s boordevol talent van filmscholen uit heel Europa. De vakjury’s bestaande uit onder andere producent en voormalig Go Short winnaar Erik Glijnis, regisseur Philbert Aimé Mbabazi en programmeurs van filmfestivals in Locarno en Montreal bepalen wie de felbegeerde Go Short Awards winnen, waaronder de VEVAM Go Short Award t.w.v. 5.000 euro. De awardshow vindt plaats op woensdag 29 april om 20:00 uur en wordt uitgezonden via Facebook en Instagram.   

Experiment en basis voor uitbreiding in de toekomst  

Naast de nieuwste films uit heel Europa zijn ook het sprankelende retrospectief van makersduo Corina Schwingruber Ilić en Nikola Ilić; de zwartkomische programma’s rondom focusland Noorwegen; films rondom het thema natuur en het actuele Current Issues programma online te bekijken. Go Short labelt programma’s geschikt voor jongeren en experimenteert met tiplijsten, online QA sessies en panels. 'Het ombouwen van een fysiek filmfestival naar een online event in krap vier weken is een ongelofelijke prestatie van het hele team en de flexibiliteit van de vele betrokken makers', vervolgt Ruber. Het platform zal de komende tijd verder doorontwikkeld worden.   

Informatie Go Short Online  

Op de website van Go Short lees je alles over het programma. Doormiddel van een registratie koop je een festivalpas voor 10 euro. Hiermee heb je vier weken lang toegang tot het on demand platform van Go Short Online.

Dit bericht delen:

Advertenties