Politie onderzoekt brandstichting van twee voertuigen

Lars Schwachöfer
19 april 2020
Afgelopen nacht werd in de Zichtstraat een bestelbus in brand gestoken. Aan de Vrouwe Udasingel werd later een personenauto in brand gestoken. De politie doet onderzoek naar beide brandstichtingen.
Even voor half drie ontdekten bewoners van de Zichtstraat de brand in de geparkeerde bestelbus. Ze alarmeerden de brandweer en de eigenaar van de bus. Agenten van het politiebureau aan de Muntweg waren snel ter plaatse en blusten de brand met twee brandblussers. De brandweer controleerde de bus en bluste de nog smeulende delen onder de motorkap. Een agent zette de bus af met lint. De Forensische Opsporing van de politie doet op een later tijdstip sporenonderzoek in en om de bus. Agenten namen getuigenverklaringen en de aangifte van de eigenaar van de bus op.
 
Twee uur later, om half vijf, werd een auto aan de Vrouwe Udasingel in brand gestoken. Buurtbewoners ontdekten de brand en alarmeerden de eigenaar van de auto en de brandweer. Ze deden samen een bluspoging met emmers water, waardoor de vlammen snel gedoofd waren. De brandweer bluste de brand na. Op en bij de auto werden gesmolten flesjes aangetroffen. Deze zijn meegenomen door de politie voor verder onderzoek. De auto is voor onderzoek door de Forensische Opsporing weggesleept door een berger. Later vandaag start de politie een buurtonderzoek.

Dit bericht delen:

Advertenties