[Video] Stevenstoren toont vlag met groot hart: honderden gratis vlaggen beschikbaar

Van onze redactie
15 april 2020
Aan de Stevenstoren hangt sinds vanochtend een vlag met een groot rood hart en de boodschap: 'Een hart voor iedereen - samen staan we sterk'. Burgemeester Bruls onthulde de vlag samen met initiatiefneemster Julia Mulder.
Julia deed op 16 maart een oproep aan mensen met de vraag of iedereen een hartje voor het raam wil hangen om de zorgverleners dankbaarheid te tonen. Vervolgens kwam ze met het idee om een gigantische vlag met een hart aan de Stevenstoren te hangen om iedereen een positieve boodschap te geven en een hart onder de riem te steken in deze tijd.

Gesponseerd

De gemeente gaf hier toestemming voor, maar wel met een aantal kwaliteitseisen voor de vlag vanwege de veiligheid. Hierdoor kwam er een kostenplaatje bij en de businessclub BNI Orion wilde de kosten hiervoor graag doneren zodat de actie mogelijk gemaakt kon worden. Met een donatie van € 875 van BNI Orion en nog een aantal andere donaties kon de vlag van 4 x 15 meter worden gemaakt.

300 gratis vlaggen

Er komen nog eens 300 vlaggen van 1,5 X meter gratis beschikbaar. Deze worden gesponsord door Lex Peters van tankstation ANAC. Op deze vlag staat een rood hart met de tekst ‘een hart voor iedereen’.

Deze zijn vanaf maandag 27 april zolang de voorraad strekt gratis af te halen bij de Albert Heijn vestigingen aan de Jacobslaan, Daalseweg, Nijmegen-Noord, Dukenburg, Molenweg en de Groenestraat .

Goede doel

De vlaggen zijn ook te bestellen via de website voor € 15,- per stuk, inclusief verzendkosten. De opbrengst hiervan, na aftrek van de kosten, wordt geschonken aan stichting Make-A-Wish. Zij vervullen de allerliefste wensen van kinderen tussen de 3 en 18 jaar die lijden aan een ernstige, soms levensbedreigende, ziekte. 

Klik hier voor al het laatste Nijmeegse nieuws over het coronavirus.

Dit bericht delen:

Advertenties