Brommerrijder aangehouden na achtervolging

Lars Schwachöfer
14 april 2020
Vanavond vond omstreeks half negen een achtervolging plaats over onder andere de Wijchenseweg. De brommerrijder is aangehouden.
Een motorrijder zag de jongen op een brommer zonder kenteken over de Staddijk rijden en gaf de jongen een stopteken. De jongen negeerde het stopteken en ging ervandoor. De motorrijder zette de achtervolging in. Meerdere eenheden van de politie sloten aan. De achtervolging vervolgde over het Takenhofplein en de Wijchenseweg langs de Woonboulevard.

Aan de noordzijde van de Graafsebrug reed de brommerrijder de berm in, waar hij langs de trappen aan de Oostkanaaldijk naar beneden wilde rijden. Hij kwam daarbij ten val en ging er te voet vandoor. Agenten zetten de achtervolging to voet in. Een van de agenten leende hiervoor een fiets van een voorbijganger. De jongen is op de OC Huismanstraat aangehouden en naar het politiebureau vervoerd. De brommer is in beslag genomen voor onderzoek. 

De politie heeft de fiets teruggeven aan de voorbijganger, maar vergat hierbij de gegevens te noteren. De politie komt graag in contact met deze behulpzame jongen. Hij kan contact opnemen met de politie via Facebook of Instagram.

Dit bericht delen:

Advertenties